"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Спортивна сторінка життя школи

     Спорт — це неспинна боротьба та рух вперед. Бурхлива стихія, що захоплює та вирує справжніми пристрастями. Спорт — це і є пристрасть у чистому вигляді, жага до своєї справи, до духу суперництва, до перемог. Тільки найсильнішим та найвитривалішим вдається підкорити Олімп. 

     Наша школа живе активним спортивним життям. Вже багато років діє фізкультурний клуб «Гарт», учасники якого разом із вчителями і відповідають за спортивно-масову роботу у школі. Щорічно у школі проходить шкільна спартакіада, на якій представлено такі види змагань як: міні-футбол, баскетбол (хлопці, дівчата), силова підготовка, шашки, веселі старти, стрибки через скакалку, настільний теніс.

     Також учні приймають участь у різноманітних спортивних конкурсах, змаганнях, футбольних турнірах, у шкільних турнірах з шашок, тенісу, кульової стрільби, баскетболу, футболу та ін. Товаришуючи з іншими навчальними закладами не рідко проводяться товариські зустрічі з тенісу, футболу, баскетболу.

      Двічі на рік у школі проходять традиційні футбольні турніри: обласний турнір на призи Героя Радянського Союзу Спиридона Юхимовича Білого та традиційний осінній турнір у якому приймають участь команди школи та підприємств і організацій села.

     Протягом року, після уроків, у спортивній залі школі проходять заняття з загальної фізичної підготовки, баскетболу для учнів 5-11 класів, тенісу, футболу, шашок. Дуже приємно, що на тренуваннях також присутні учні-випускники нашого навчального закладу. Вони діляться досвідом, вміннями з молодшими своїми товаришами.

     З 2019 року у школі почала функціонувати нова спортивна секція – дзюдо.  Адміністрацією закладу було прийняте рішення про виділення приміщення для занять,  проведено роботу по його ремонту та запрошено фахівця - майстра спорту з дзюдо Чірко Віктора Олексійовича.  Учні із задоволенням відвідують заняття та навчаються новому.

     Цього ж року у вестибюлі школи з’явився новий стенд – «Спортивне життя школи». На ньому представлено: положення та графік проведення шкільної спартакіади, рекорди школи (хлопців, дівчата), календар спортивно–масової роботи школи, випускники школи, які стали майстрами спорту, вчителі фізичного виховання, які спонукають учнів до спортивних перемог, рекордсмени школи (біг 60 та 100 м., крос 1000, 2000, 3000 м., стрибки у довжину, метання м’яча, силова підготовка – підтягування), кращі спортсмени року. Також на стенді висвітлені фото на яких відображено спортивне життя школи: участі в спортивних олімпіадах, змаганнях ( «Олімпійське лелеченя», «Козацький гарт» та ін..), товариські спортивні зустрічі та турніри з футболу, баскетболу, тенісу.

     Чільне місце на спортивному стенді займає фото випускника нашої школи Шкарана Володимира Васильовича - майстра спорту міжнародного класу з греко-римської боротьби, дворазового бронзового призера чемпіонатів СРСР, бронзового призера командної першості СРСР, чемпіона України.

      Переглянути більше цікавої інформації про спортивне життя школи можна за посиланнями: Змагання з силової підготовки, Шашковий турнір серед учнів 1-4 класів (особиста першість), Турнір з міні-футболу «В пам'ять воїнів, загиблих в Афганістані»,Турнір з настільного тенісу (особистий залік)Шкільні змагання з баскетболу, ІІІ турнір з настільного тенісу, Відкрита першість району з міні-футболу серед учнів 6-9 класів, Шкільні змагання зі стрибків через скакалку 5-11класи, Шкільні змагання зі стрибків через скакалку 2-4 класи, Туристичний збір – 2018, Традиційний осінній турнір з міні-футболу, День фізичної культури і спорту УкраїниШкільні змагання з стрибків через скакалку, Обласний турнір з міні-футболу.