"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Екскурсійна поїздка до міста Запоріжжя

   Під час осінніх канікул 03.11.2016 року учні 8,9,11 класу на чолі з вчителями  Лісняк Ю.В. і Кравченко К.А.  мали чудову можливість здійснити цікаву і пізнавальну екскурсію до міста Запоріжжя.

   Екскурсовод протягом двогодинної подорожі  розповідала про історію Старого і Нового міста. Проїжджаючи найдовшим проспектом у Європі – проспектом  Соборний – діти відвідали визначні місця: площу Маяковського, бульвар Шевченка, алею Слави, «Годинник закоханих», панораму Дніпрогеса, пам’ятник  Святославу.

   Також учні завітали до музею авіації АО «Мотор Січ», де дізналися багато цікавого про історію створення і розвитку заводу. У музеї демонструються  авіадвигуни, які вироблялися на «Мотор Січі» з 1916 року, починаючи від поршневих зіркоподібних авіамоторів, які виготовлялися до Другої світової війни та після її завершення, і до сучасних двигунів для літаків та гвинтокрилів різного при значення.

   Один з найцікавіших експонатів, який привернув нашу увагу – це транспортно-бойовий гвинтокрил  Мі- 24;  який встановлено біля входу  до музею. Особливе місце займає зал духовності та патріотизму, де демонструється участь АТ «Мотор Січ»  у відновленні православних святинь, зведенні  пам’ятників Святославу Хороброму, Петру  Калнишевському, Йосипу Гладкому.

   На другому поверсі музею знаходиться колекція мотоциклів зарубіжного та вітчизняного виробництва. Завжди багато відвідувачів в залі, де представлена приватна колекція  самоварів.

   На території музею під відкритим небом розміщена велика кількість зразків воєнної техніки: гармати, гаубиці, зенітний комплекс, танки.

   Нам було приємно побачити все це багатство, торкнутися техніки руками і відчути духовний зв'язок поколінь, оцінити інтелект і титанічну працю багатьох поколінь моторівців.

   І останньою  зупинкою нашої подорожі був ВЦ «Козак-палац», де проходив щорічний «Ярмарок   освіти». Учні мали чудову можливість  ближче  познайомитись  з навчальними закладами  Запоріжжя, що були представлені на виставці.

     Фоторепортаж ви можете переглянуми у фотоальбомі "Екскурсія на канікулах".