"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Дитинства останній дзвінок

     Промайнув ще один навчальний рік. Настала хвилююча мить свята Останнього дзвоника. І для учнів, і для вчителів - це чудова шкільна традиція, тепле родинне свято, яке не можна нічим замінити. По - сімейному теплим, традиційно яскравим і барвистим, а ще й виразно патріотичним - більшість учнів та учителів того дня одягнули вишиванки – видалося  свято цьогоріч.

       На шкільному  подвір'ї зібралися всі учні школи. Поруч з ними їх найрідніші люди: батьки, дідусі та бабусі, які пишаються своїми дітьми. Адже останній дзвоник — велике загальношкільне свято, яке  підводить риску, ставить крапку в багаторічному навчальному марафоні з усіма його уроками і перервами, контрольними роботами та домашніми завданнями.

        Зі щирими словами побажань звернулись до учнів та вчителів  директор КЗ «Малотокмачанська ЗОШ І-ІІІ ст.» Гамов О.Г., начальник відділу культури і туризму Оріхівської РДА, депутат районної ради Качур О.Д., сільський голова села Мала Токмачка  Малахатка  А. М., настоятель Свято - Вознесенського храму священик отець Іоанн, керівники підприємств та організацій села, вчителі - пенсіонери, батьки.

        Були нагороджені грамотами переможці предметних районних олімпіад, конкурсів, а також вручені похвальні листи учням  за відмінні успіхи у навчанні. Адже стало традицією, що учні нашої школи беруть участь в шкільних конкурсах.

        У шкільному конкурсі «Учень року»  перемогла  учениця 10 класу Остряниця Катерина  – відмінниця навчання, призер районних предметних олімпіад з історії, української мови та літератури,переможниця творчих конкурсів патріотичного спрямування, призер районного конкурсу авторської дитячої і юнацької поезії та прози «Я – за єдину Україну», «Об’єднаймося ж, брати мої!», член шкільної агідбригади «Обери життя», «Юний рятівник», гуртка «Видавнича справа» та літературної студії «Надія», активна учасниця шкільних свят і заходів. Вона нагороджена грамотою і пам’ятним сувеніром, а сільський голова вручив Катерині грошову премію.

       У конкурсі «Випускник року»  перемогу одержала  учениця 11 класу Шепель Єлизавета - неодноразовий призер районних предметних олімпіад з історії, української мови та літератури, географії, англійської мови, переможниця творчих конкурсів патріотичного спрямування, призер районного конкурсу авторської дитячої і юнацької поезії та прози «Я – за єдину Україну», член ради музею, активна учасниця шкільних свят і заходів. Шепель Єлизавета нагороджена грамотою, пам’ятним сувеніром, а сільський голова вручив Єлизаветі грошову премію.

        За активну участь в шкільному житті школи, здобуті досягнення в районних конкурсах, активну  життєву позицію  нагороджені учениця  6-А класу  Грицаненко Вікторія, учениця 7 класу Васильченко Даріна, учениця 7 класу Богиня Кароліна, учениця 8 класу  Анікєєва Владислава, учні  9 класу  Отрішко Анна, Анікєєва Валерія, Каптьол Станіслав, Надрічна Олена, Оберемок Олександр, учениця  11 класу  Трегуб Анастасія.

         Депутат районної ради Качур О.Д. вручила депутатські премії за активну творчу діяльність учениці 6-А класу Грицаненко В., учню 7 класу Оніщенко О. та учню 9 класу Каптьолу С.

         В цьому році стартувала інтелектуально-логічна гра «Квест», метою якої було не тільки закріпити знання з навчальних матеріалів, а й розвинути згуртованість у співпраці. Гра проводилась двічі на рік між учнями молодшої, середньої та старшої ланки класів. За підсумками результатів перемогу отримали команди 6-А, 8 та 11 класів. Команди-переможці нагороджені грамотами.

         У 2017 – 2018 навчальному році наша школа жила активним спортивним життям. Учні школи брали участь у районних  спортивних  змаганнях, змаганнях шкільної спартакіади. Традиційно на святі Останнього Дзвоника підводені підсумки шкільної спартакіади. Серед 5-6 класів переможцем став колектив учнів  6  класу (фізорг Войцеховський Костянтин),  серед 7-8 класів  -  8  клас ( фізорг Бутурлін Дмитро), серед 9-11 класів перемогли учні 9 класу (фізорг Васильченко Владислав).  

         За активну участь в спортивному житті школи нагороджені грамотами учениця 7 класу Васильченко Д., учні 8 класу Гнусін В., Анікєєва В., учні 9 класу Гриценко С., Овдієнко А., Анікєєва В., Надрічний М., учениця 10 класу Порьяз О., учні 11 класу Попович С., Лось Л., Лісняк С.

         Особливу подяку було винесено учню 9 класу Коваленку Євгену за розвиток футбольної майстерності у підростаючого покоління. Саме Євген готував шкільну футбольну команду для участі в обласному турнірі з міні-футболу пам’яті Героя  Радянського Союзу Спиридона Юхимовича Білого, де команда посіла призове місце.

         Переможцями конкурсу „Кращий клас по самообслуговуванню” стали учні 6-Б класу (староста Квашина Катерина,  класний керівник  Рябуха Любов Віталіївна), які нагороджені грамотою та пам’ятною дошкою.

          В 2017-2018 н. р.  гра-подорож для молодших школярів проходила під назвою « Ми діти славної неньки України». Перемогу виборов класний колектив 4 класу (класний керівник  Величко Ірина Миколаївна). Учні 4-го  класу нагороджені грамотою та пам’ятним сувеніром.

         Крім спортсменів та інтелектуалів у нас у школі є активні читачі  шкільної бібліотеки  Переможцем  шкільного конкурсу „Кращий читач року”  визнано ученицю  3 класу  Смороду Ірину, а також відзначено юного читача-активіста  першокласницю Пашкову Дар’ю. Переможці нагороджені пам’ятними подарунками.  

          Шкільний щоденник є офіційним документом учня, який відображає результати роботи за навчальний рік. На конкурс було подано 12 щоденників. Переможцем стала учениця 7 класу Заяц Анастасія, вона нагороджена новим щоденником.   

          Одним із яскравих епізодів свята був випускний вальс четвертокласників, які попрощались із початковою школою та першою вчителькою Величко І.М., що стала для них другою мамою.

          І ось вона - хвилююча мить… Лінійка добігала кінця. Тримаючи в руках подаровані шкільні обереги – суцвіття шкільної груші, випускники з радістю і сумом в очах під чарівну музику і бурхливі щирі оплески першими залишили шкільну лінійку.

          У добру путь і щасливу днину, дорогі випускники! Чудових вам канікул, школярі!

         Фоторепортаж ви можете переглянути у фотоальбомі: Дитинства останній дзвінок (2018 рік).