"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Всеукраїнський конкурс «Найкращий читач України - 2014»

     25 березня 2014 року  відбувся 2-й (районний) етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія – 2014», який пройшов у приміщенні центральної районної бібліотеки м. Оріхів. У ньому взяли участь 22 учні 6 – 8 класів загальноосвітніх шкіл району. Програма конкурсу включала декілька етапів: «Реклама книги», «Вікторина», «Читацький щоденник». Під час першого етапу учням потрібно було дуже стисло представити свою улюблену книгу, викласти її зміст або основну ідею і  пояснити, чому вона їм подобається. Родзинкою цього завдання стала інсценізація, перевтілення в своїх літературних героїв, декламування власних віршів, виконання пісень. 

       З неабияким креативом підійшли до цього конкурсу учасники з нашої школи. Лукашенко Владислав був в образі Гаррі Поттера  і, розповідаючи про свого героя наголосив, що вибір між добром і злом треба робити самотужки – без чарівних паличок, без плаща-невидимки, без філософського каменя – а просто людськими зусиллями і мати  мудрість чарівника. Булавін Дмитро своїм виступом вшанував пам'ять полеглих воїнів Великої Вітчизняної війни,  інсценізуючи уривок з твору Б.Васильєва «А зорі тут тихі». Здивувала членів журі і дівчинка в різних панчохах – Рогозіна Оксенія. Вона  така жвава, весела, дружелюбна  як і її улюблена героїня Пеппі. Про гру в радість розповідала Шкаран Олександра, яка дізналася про неї з книги  Елеонор Портер «Полліанна».  Правила гри її  літературної героїні допомагають жити і почуватися щасливим. «Гра в радість» – це коли в будь-якій ситуації треба знайти щось таке, з чого можна порадіти, мати позитивне відношення до життя, вміння насолоджуватися тим, що у тебе є. Зачарувала своїм виступом Асоль з твору О.Гріна «Пурпурові вітрила». Цей твір представляла Трегуб Анастасія. Вона закликала всіх присутніх не зраджувати своїм мріям та творити чудеса своїми руками.

      Конкурсанти мали змогу виявити обізнаність та ерудицію під час літературної вікторини. Також, всі учасники представили  читацькі щоденники, в яких записували свої враження про прочитані книги перед конкурсом. Всі вони були цікаві і неповторні, деякі з них проілюстровані власними малюнками.

      Оцінити найкращого читача району зібралося компетентне журі, якому дуже непросто було визначитися з переможцями, адже кожен виступ був гідний нагороди. Потрібно було вибрати лише по одному переможцю з групи учнів 6, 7, 8 класів. За підсумками проведеного конкурсу  перемогу за звання «Найкращий читач Оріхівського району - 2014» серед учнів 7 класу виборола наша Асоль – Трегуб Анастасія.

     Цікавим виступам, вдалим образам учні завдячують вчителю світової літератури Васильченко Лілії Іванівни та бібліотекарям Оберемок Ользі Михайлівні та Омельяненко Лілії Миколаївні.      Після такого конкурсу «Книгоманія», мабуть, у присутніх з'явилось бажання прочитати книги, які  рекламували конкурсанти. Переможці були нагородженні дипломами, а всіх учасників було відзначено заохочувальними  призами.