"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Учнівська творчість

     2014 рік – це знаменний рік, бо 9 березня виповнюється 200 років від дня народження Тараса Григоровича Шевченка – українського поета, художника, мислителя. Кожне покоління сприймає генія по-своєму. Під впливом його живописного слова в нашій уяві постають яскраві картини, образи, а саме слово звучить, як пісня. Народ, сім’я, природа, життя, праця становлять для генія невичерпне джерело прекрасного.  Шевченко – центральна постать не лише в історії української літератури, а й у всьому культурному житті України.

     Нещодавно закінчився І (районний) етап Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої!». Вітаємо нашу ученицю Чубир Юлію з перемогою!  Її творча робота «Подивіться на рай тихий…» посіла І місце.

     З давніх- давен серед українців виник і утвердився погляд на сім’ю і рід, як на святиню, а на виховання дітей – як на святий обов’язок батьків. Історія родини, як і всієї України, зіткана зі світла й темряви, радості й печалі. Сім’я Юлії – це проста, звичайна сільська родина, котра працює на землі, де споконвіку шанували працю і хліб на столі. Та особливе місце в родині відведене вишивці, а зокрема - берегині традицій і звичаїв –мамі. Цій темі і присвячена робота Чубир Юлії .