"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Спортивні досягнення

      13 лютого 2016   року  на базі спортивного клубу «Спарта» відбулося обласне змагання з мікс-файту  та бойового  греплінгу під   егідою Федерації України з даних видів єдиноборств.

      Учень  8  класу нашої школи Лехасенко Олександр  на цих змаганнях виборов  I    місце в чемпіонаті Запорізької області з Mix-fight  та бойового  греплінгу у віковій категорії 12-14 років та ваговій категорії 60+ кг.

      А  його молодша  сестра Лехасенко Наталія учениця 7 класу  на цих змаганнях виборола II   місце у віковій категорії 10-12 років та ваговій категорії 45+ кг.

       Учень 10 класу Федоренко Олексій неоднаразовий учасник подібного роду змагань. У цих змаганнях Олексій виборов 3 I місця та 1 III місце у віковій категорії 14-15 років, 16-17 років в ваговій категорії 60 кг. 

     Учні школи були нагороджені грамотами та медалями.

     Довідка

      Спортивний клуб «Спарта» (м. Оріхів) - це один із найсильніших клубів України, який славиться своїми здобутками не тільки в Запорізькій області, а й по всій країні. Багато дітей уже через рік тренувань стають чемпіонами України.

      Один із засновників клубу Віталій Рясний розповів нам, що мета створення «Спарти» - це спортивний розвиток молоді та дітей. «Адже саме в наш час ми повинні дбати про здоров’я майбутньої нації. Наші діти - це майбутнє України. Хто, як не ми, повинні оберігати їх від алкоголю, тютюну та наркотиків. Плануємо залучати до спорту якомога більше дітей. Також ми перша федерація, яка відкрила в Оріхові клуб бойових мистецтв. Вихованці «Спарти» виступають на чемпіонатах світу, України, Євразії, Європи. Ми зробимо все, щоб спорт в нашому місті розвивався», - говорить Віталій.

      Ахмед Клейн (один із засновників клубу та тренер «спартанців») говорить, що спорту він віддав все своє життя. «У час, коли все більше дітей страждає різноманітними хворобами, гостро постає питання про проблему здоров’я населення, особливо молоді. Більшість дітей проводять свій вільний час за комп’ютером або в барах, а не у спортивних залах. У майбутньому це загрожує їм хронічними хворобами. Наше головне завдання – забрати дітей з вулиці, привчити їх любити спорт. Неважливо, бокс це чи футбол. Ми боремось за здоровий спосіб життя і обов’язково переможемо у цьому двобої», - розповідає нам тренер «Спарти».