"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Спортивне зростання

     Фізична культура в шкільному віці має особливо велике значення у формуванні необхідних у житті рухових умінь, навичок, оволодіння основами їх практичного використання  у різноманітних умовах рухової діяльності, формує організованість, силу волі, прагнення результату.

     У нашому навчальному закладі фізичне виховання реалізується в ході проведення  уроків, фізкультурно-оздоровчих і спортивно-масових заходах, які проходять у відповідність до розроблених і затверджених положень.

     В школі існує спортивний клуб "Гарт", який сприяє фізичному розвитку, самовдосконаленню учнів, формуванню здорового способу життя, дає змогу залучати учнів до системних занять фізичною культурою і спортом у позаурочний час.

     На базі нашого навчального закладу працює футбольна секція - філіал  Оріхівської ДЮСШ. Викладання здійснює тренер-викладач – Артем Станіславович Алєксєєв ( закінчив Запорізький національний університет за спеціальністю тренер-викладач, а в 2014 році отримав ІІ категорію та ліцензію С).

     Тому не дивно, що деякі учні та випускники нашої школи присвячують своє життя спорту. Наша розповідь про окремих з них.

     Надрічний Максим протягом шести років (з 1 по 6 клас) навчасвя в нашій школі. Максим мав високий рівень знань з усіх предметів, брав активну участь у житті школи та класу. Був капітаном шкільної команди на інтелектуальній грі «Еврика», старостою класу. Посів ІІ місце у районному етапі обласного фестивалю-конкурсу «Шанує Тараса велика родина». З раннього дитинства хлопець захоплювався футболом, тому й почав відвідувати з 2009 року філію  Оріхівської ДЮСШ з футболу, що діє на базі нашої школи. Першим тренером Максима став  Артем Станіславович Алексєєв. Максим у складі шкільної команди неодноразово здобував перемогу не лише на шкільних та районних турнірах, а й на обласному рівні.

     На базі СК «Мотор-Січ» команда завоювала перехідний кубок майстра спорту СРСР Володимира Ленивича. У 2013 році молодша група футбольної секції філіалу Оріхівської ДЮСШ брала участь у фінальних змаганнях з міні-футболу ВФСТ «Колос» АПК України серед юнаків 2002-2003 р.н. в м.Переяслав-Хмельницький. Команда, в складі якої був Максим, зайняла ІІІ місце – ставши бронзовими призерами чемпіонату. Чудова гра юнака була помічена професіоналами. І Максима було запрошено на навчання до Республіканського вищого училища фізичної культури на відділення футболу, де він і продовжує зараз навчання.

     Сергій Кулинич протягом шести років (з 1 по 6 клас) навчався в нашій школі .Вихованець ДЮСШ ФК "Металург", перший тренер - А. П. Рудика. За молодіжну команду "Металурга" дебютував 12 липня 2013 в домашньому поєдинку проти маріупольського "Іллічівця" (3: 2). За основний склад "Металурга" дебютував 1 березня 2015 у виїзному поєдинку проти ужгородської "Говерли" (0: 1).

    Про спортивні досягнення випускників школи ви можете дізнатись на сторінках нови нашого сайту:"Чергова перемога випускника", "Ми пишаємось спортивними досягненнями нашого випускника", "Вітаємо випускника школи зі спортивними перемогами", "Борець з душею поета".