"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Районний семінар вчителів фізичної культури

     11 грудня 2015 рокув нашій школі відбувся районний семінар вчителів фізичної культури. В нашій школі працює  4 вчителя, які викладають фізичну культуру: Сапко Сергій Васильович - освіта - вища, спеціальність  «Вчитель фізичного виховання», стаж роботи за спеціальністю - 35 років, кваліфікаційна категорія – «спеціаліст першої категорії», викладає у 4-11 класах, Біньковська Олена Сергіївна - освіта – базова вища, спеціальність  «Початкова освіта»,   стаж роботи за спеціальністю - 1 рік, викладає у 2, 3 класах, Демидьонок  Оксана Володимирівна - молодший спеціаліст, спеціальність  «Початкове навчання»,  за спеціальністю працює  з 01.09.2015, викладає у 1-Б класі, Савченко Наталія Олександрівна - молодший спеціаліст, спеціальність  «Початкова освіта»,   за спеціальністю працює  з 01.09.2015, викладає у 1-А класі.

     Учасники семінару мали змогу відвідати відкритий урок  фізичної культури у 7 класі з теми «Баскетбол».

     У підготовчій частині уроку вчитель організував учнів, зосередив їхню увагу на завданнях уроку, створив позитивний емоційний настрій, з метою підготовки організму дітей до виконання вправ основної частини уроку. Було виконано загальнорозвиваючі та підготовчі вправи на місці та під час руху, вправи з м’ячем.

     В основній частині навчальна діяльність була спрямована на опанування техніки гри у баскетбол, удосконалення і тренування рухових навичок, умін­ня застосувати набуті навички в різних ігрових ситуаціях та виховання сміливості, швидкості, спритності, сили, витривалості.

     У заключній частині діти виконували вправи на  розслаблення  з метою приведення організму у відносно спокійний стан. В ході уроку учитель постійно стежив за емоційним та фізичним станом дітей.

     Учні показали добру стройову та загальнофізичну підготовку, володіння технікою  ведення, передачі  та ловлі  м’яча,  протидію нападаючому гравцю з  м’ячем.   Рухова активність учнів, мобільна щільність уроку були оптимальними з урахуванням вікових особливостей та стану здоров’я учнів.

     Після відкритого уроку  учасники районного семінару мали змогу ознайомитись з відеопрезентацією про систему спортивно-масової роботи у школі. З цього питання учасників семінару інформував директор школи Гамов О.Г.

     По завершенню роботи семінару,  його учасники обмінялись думками з приводу організації навчальної та позакласної роботи  з фізичного виховання.

     Фоторепортаж ви можете перглянути в фотоальбомі: "Районний семінар вчителів фізичної культури" (2015 рік)