"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Районний фестиваль юних пожежників-рятувальників

     13 березня 2015 року в Оріхівському НВК №2 імені  академіка   В.А. Лазаряна  відбувся районний фестиваль юних пожежників-рятувальників. Команда нашої школи  «Олімп»  у складі Адальєва Олександра, Кривицької Яни, Кальдяєва Владислава, Лісняка Станіслава, Шепель Єлизавети, Васильченка Владислава, під керівництвом Васильченко Л.І.,  посіла ІІІ загальнокомандне місце. Юні пожежники представляли свою команду у конкурсі «Візитка», «Домашнє завдання», «Влучний ствольщик», «Безпечна прогулянка», в якій потрібно було визначити їстівні і неїстівні гриби, за зовнішнім виглядом розрізняти їх і знати назви. З цим завданням впорався Васильченко Владислав. Пожежні вузли на швидкість в’язав Кальдяєв Владислав. Він безпомилково впорався з кожним вузлом за 2 сек. Свої знання з медичної допомоги показав Адальєв Олександр.  Крім цього команда представила плакат соціальної реклами на тему: «Щоб не було біди».

     Команда нашої школи показала оригінальність у своїх виступах, порушила актуальні питання забезпечення пожежної та техногенної безпеки населення  у різних надзвичайних ситуаціях, пропагувала здоровий спосіб життя, несла агітаційне навантаження щодо необхідності дотримання правил безпеки життєдіяльності. Команда   нагороджена грамотою відділу освіти та солодким подарунком.

      З метою набуття у підростаючого покоління навичок свідомого, поважного ставлення до збереження здоров’я та життя людей в умовах загрози та виникнення надзвичайних ситуацій, залучення дітей до масово-роз’яснювальної роботи з питань безпеки життєдіяльності,  кожного року учні школи  беруть участь у Всеукраїнському фестивалі дружин юних   пожежників-рятівників.

      В цьому році для  підготовки  до  фестивалю дружин юних пожежних в Оріхівському районі  учасників конкурсів  «Рятувальна мотузка» та «Влучний ствольщик»  запросили для підготовки  в державну пожежну рятувальну  частину  м. Оріхова. 

       Рятувальники провели змістовні та цікаві заняття. Начальник караулу  20 - ДПРЧ старший лейтенант служби ЦЗ Гагарін Сергій Володимирович  продемонстрував учням пожежні вузли. Особливе захоплення викликала можливість  користуватись пожежним рукавом, виконувати функцію ствольщика при гасінні пожежі.

        Дякуємо командиру відділення пожежної частини Зінченку Максиму Олександровичу, всьому караулу за надану допомогу та випускнику нашої школи (2003 року випуску) – Скирді Олександру Васильовичу.

 

   Фоторепортаж ви можете переглянути в фотоальбомі "Районний фестиваль юних пожежників-рятувальників (2015 рік)".