"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Пришкільний оздоровчий табір «Сонечко» (Крок за кроком)

     Літо – це час, коли діти мають можливість зняти психологічне напруження, набуте за рік, уважно подивитись навкруги та побачити поруч щось надзвичайне. Де ще школяр буде почувати себе вільним, незалежним та водночас активним і потрібним, як не в період літніх канікул у пришкільному таборі чи дитячому майданчику? 3 думкою про цікаве корисне дозвілля та з метою реалізації права кожної дитини на повноцінний відпочинок, забезпечення змістовного дозвілля, задоволення інтересів і духовних запитів відповідно до індивідуальних потреб з 29 травня по 16 червня 2017 року у нашій школі працював  пришкільний табір з денним перебуванням «Сонечко».    

     Літній відпочинок в КЗ «Малотокмачанська ЗОШ І-ІІІ ступенів»  проводився  з метою організації цілеспрямованого дозвілля учнів, розвитку творчих інтересів учнівської молоді з різних напрямків краєзнавства, природоохоронної роботи, виховання поваги до культурної спадщини українського народу.

     Цьому сприяло: збалансоване харчування; чітке дотримання санітарно-гігієнічних норм відпочинку дітей; належна організація фізкультурно-оздоровчої роботи; різноманітні виховні та пізнавальні  заходи.

На період роботи дитячого оздоровчого пришкільного табору «Сонечко» з денним перебуванням було організовано харчуваня, підвезення вихованців двома шкільними автобусами, також автобусами учні  відвідували екскурсії.

     Літній табір «Сонечко»  розрахований на 73 дитини. Поруч із дітьми постійно знаходились їх вихователі (Остряниця О.Д, Заєць Л.М., Демидьонок О.В., Савченко Н.О., Маметова Н.В., Лось Ю.В.), які піклувалися про створення сприятливих умов для відпочинку дітей, толерантної атмосфери для розкриття творчих здібностей кожного вихованця. Вихователі проводили систему заходів, яка сприяла активному розвитку особистості учня, його громадянської, соціальної активності та життєвої творчості. Допомогу в організації роботи надавали: вчитель фізкультури Сапко С.В., педагог-органіатор  Квашина М.А., психолог Бережко А.В..

     З дітьми проводилися інструктажі та бесіди: з правил дорожнього руху;  безпечний шлях з дому, до табору; поведінки на вулиці, в громадських місцях, на прогулянці; здоровий спосіб життя; раціональне харчування та правила культури поведінки в їдальні; правила спілкування та взаємодопомога в дитячому колективі.
Життя табору відзначалося своїм темпом і різноманітністю. Тут не було часу на тривалу підготовку. Справи організовані так, щоб кожен мав можливість спробувати свої сили і в художній самодіяльності, і в спорті, і в творчій праці. Така різностороння діяльність забезпечувалася різними формами роботи (квести, концерти, свята, ігри, змагання та ін.).  

     Кожен день вихованців у пришкільному оздоровчому літньому таборі «Сонечко» супроводжувався екскурсійними поїздками.  У Міжнародний день захисту дітей вихованці прийняли участь у розважальній програмі, яку підготували працівники Малотокмачанського будинку культури та учні старших класів. Цього ж дня у районному будинку культури, для вихованців пришкільних таборів відбулось свято, приурочене Міжнародному дню захисту дітей, яке підготували викладачі та вихованці Оріхівського будинку дитячої творчості. Також діти відвідали механізований тік ТОВ «Мала Токмачка», будинок дитячої творчості у місті Оріхів, де для них було підготовлено: туристичну трасу, веселу спортивну естафету та екскурсію  історичними місцями міста Оріхова. Учні відвідали станцію «Мала Токмачка» Придніпровської залізниці, переглянули виступ шкільної агітбригади, присвячений  тижню безпеки дорожнього руху, взяли участь у майстер-класі, який відбувся у Малотокмачанському будинку культури.

     В останній день роботи пришкільного табору вихованці брали участь у пошуковій грі-квесті під назвою «Пошук скарбів» та отримали багато солодощів.

     Вихователі намагалися в усьому бути прикладом для своїх вихованців, з радістю приймали участь у різноманітних заходах. Колектив педагогів пришкільного табору з денним перебуванням «Сонечко» уважно ставився до кожної дитини, піклувався про створення комфортних умов перебування дітей у таборі, створив доброзичливу атмосферу відпочинку для учнів школи та майбутніх першокласників. Діти отримали масу задоволень, заряд бадьорості та енергії, відновили сили до нового навчального року. 

     Фоторепортаж ви можете переглянути за посиланням: Пришкільний оздоровчий табір «Сонечко» (Крок за кроком 2017 рік).

Детальнішу інформацію ви можете отримати за посиланням: Пришкільний табір (Міжнародний день захисту дітей), Пришкільний табір (Змагання Олімпійського тижня), Пришкільний табір (Тиждень безпеки дорожнього руху 2017), Пришкільний табір (Майстер-клас), Пришкільний табір (Екскурсія до міста Оріхова), Пришкільний табір (Екскурсія до механізованого току ТОВ «Мала Токмачка»), Пришкільний табір (Екскурсія до станції «Мала Токмачка»), Пришкільний табір (творча програма для вихованців пришкільних таборів), Пришкільний табір (Гра-квест «Пошук скарбів»).