"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Профорієнтаційна зустріч з випускниками

      14 січня 2016 року відбулась зустріч дев’ятикласників нашої школи зі  студентами Одеської юридичної академії Чубир Юлією та Черевком Анатолієм. Ще зовсім недавно вони були учнями нашої школи, а нині уже студенти другого курсу ВНЗ.

      Обидва випускники при вступі до ВНЗ зараховані на бюджетну форму навчання, добре навчаються, отримують стипендії.  Метою цієї зустрічі була профорієнтаційна робота, адже скоро учні 9 класу будуть вирішувати яким чином будувати своє майбутнє.

      Юлія та Анатолій   ознайомили учнів зі структурою та системою навчання у академії, вимогами до студентів, саме юридичного спрямування, можливостями стажування за кордоном. Студенти торкалися проблеми нестачі вільного часу, адже більшу частину дня вони навчаються та готують домашнє завдання. Розповіли про можливості реалізувати свої здібності через участь у конкурсах, спортивних секціях та змаганнях. Випускники нашої школи безпосередньо поділилися своїм досвідом про адаптацію у нових колективах, віддалених від рідного села. Наголосили  на тому, що всі труднощі можна подолати, коли поставлена перед собою мета і наполегливо до неї прокладати шлях. Присутнім порадили вірити в свої сили, готуватись належним чином до ДПА та ЗНО,  побажали здійсненню мрій.