"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Підтримали бойовий дух захисників України

     На запрошення  командира  військової частини Впп 2749  полковника  О.А.Чуйко  за ініціативи начальника  відділу  культури і туризму О.Д. Качур, нашої  односельчанки,  та  підтримки районної влади  відділом  до Дня Гідності  та  Свободи  було організовано поїздку з благодійними концертами для військовослужбовців, які виконують бойові завдання із захисту  суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України  в зоні проведення  антитерористичної операції.

   21,22,23  листопада  цього  року  народний ансамбль  «Вечірня  зіронька»  Оріхівського районного будинку культури  основу якого складають жителі нашого села  ( подружжя  Миколи  та  Олени  Качурів, Світлани Лось, Нелі  Заїченко  та Світлани  Сковородки ) виступили перед воїнами-десантниками 5-ї  батальйонної тактичної групи 81-ї окремої аеромобільної бригади  високомобільних   військ  Збройних  Сил  України   у місті Миколаївка  та у польових  умовах в селах  Райолександрівка  та  Новоселівка-1  Донецької  області, що у 20-ти кілометрах від Донецького аеропорту.

    Воїни-десантники, артилеристи  та  піхотинці  із задоволенням  слухали українські народні пісні, підспівували  та  пританцьовували. Вони  були дуже вдячні за численні подарунки для захисників  Вітчизни  від жителів  села  Мала  Токмачка, які були зібрані за ініціативи депутата сільської  ради  Галини  Тимофіївни Хіміч.

    Особливо зворушливо було бачити, як бійці читали, притуляли до серця дитячі листи, малюнки, вироби та Державні Прапори України, які передали  для них  учні загальноосвітніх навчальних закладів  Оріхівського району.

    Від військовослужбовців, які відчули увагу і підтримку оріхівців, народний ансамбль «Вечірня зіронька» під керівництвом Миколи Качура отримав почесну грамоту, національні прапори  з  підписами командирів  та подарунок для музею  Малотокмачанської  школи.

    30  листопада 2015  року  на традиційній  щотижневій  шкільній лінійці  відбулася  зустріч  учнів, вчителів  школи  з Качур  О.Д., яка розповіла про відвідини зони  АТО, зустріч з воїнами  та передала від їх імені подяку колективу школи за підтримку та пам’ятні сувеніри від воїнів.  З  особливою теплотою учні, вчителі зустріли привітання  від нашого випускника  1989  року  випуску   Грицаненка  Івана  Павловича, з яким творча  група  зустрілася під час творчого візиту в зону  АТО.

     Фоторепортаж ви можете переглянути в фотоальбомі: "Підтримали   бойовий дух захисників  України" (2015 рік), додаткову інформацію можна переглянути за посиланням: Благодійна ярмарка, День села, "Токмачаночка" підтримала патріотичний дух військовослужбовців, День Захисника України у нашій школі