"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

«Токмачаночка» підтримала патріотичний дух військовослужбовців

     Протягом трьох днів з 14 серпня,  в м. Сватове Луганської області проходив Всеукраїнський фестиваль-конкурс народної творчості «Слобожанський спас», на якому свою майстерність демонстрували колективи, ансамблі та  виконавці із семи областей України. Запорізьку область представляв народний аматорський фольклорний колектив «Токмачаночка» Малотокмачанського сільського будинку культури під керівництвом Галини Левченко (випускиця нашої школи 1961 року).  Цей колектив відомий на Запоріжжі протягом 20 років. Неодноразово колектив виступав і під час Сорочинського ярмарку, в Києві та на різних фестивалях. Керівник колективу Ганна Дмитрівна Левченко носій фольклору,  в її репертуарі понад 600 пісень – старовинних українських, бурлацьких, козацьких, чумацьких. Ганна Дмитрівна нагороджена Орденом княгині Ольги ??? ступеня за вагомий особистий внесок  у розвиток культурно-мистецької спадщини України, високу професійну майстерність та активну участь у проведені фестивалю мистецтва України.

      У номінації «Козача вольниця», де змагались 10 народних колективів, « Токмачаночка» акапельно, виконала старовинну народну пісню «Ой, у полі вітер повиває» та українську народну пісню «Сію редьку». В цій номінації ансамбль посів друге місце, був нагороджений грамотою, фотоапаратом та взяв участь в гала-концерті.

     А 16 серпня « Токмачаночка » разом із колективом із Луганської, Житомирської та Київської областей виступили перед бійцями ремонтно-механізованої бригади в с. Гончарівка Сватівського району.

     Як повідомили в Запорізькій облдержадміністрації, Луганська облдержадміністрація за участь нашої    « Токмачаночки » у фестивалі-конкурсі висловили подяку голові Запорізької ОДА Григорію Самардаку за партнерську взаємодію, підтримку та поглиблення дружніх зв’язків.

     У листі заступник голови Луганської ОДА Олександр Голуб зазначив: «Виступ народного колективу став вагомим внеском у справу національно-патріотичного виховання, формування та всебічного сприйняття національної свідомості українців, а також підвищення патріотизму людей на Луганщині. Завдяки небайдужості запоріжців, ми відчули турботу та реальну підтримку. Дякуємо Вам за порозуміння та чуйність».

     У свою чергу, керівник колективу Г.Д.Левченко дуже вдячна за підтримку голови Оріхівської районної ради К.В.Дудніченко фінансову допомогу депутатам обласної ради – генеральному директору ТОВ «Агротех» Г.В.Маричу та О.М.Мниху, районному депутату, директора «Продмаг» В.І.Андрющенку, директору  ТОВ «Виробництво підсиленої техніки» С.А.Морозу, приватним підприємцям В.М. Назаренку, Ю.В. Філінгеру, С.В. Шимку в організації поїздки на фестиваль.

     22 та 23 серпня народний фольклорний ансамбль «Токмачаночка» був запрошений до Приморського району, де виступив з концертами до Дня Державного Прапора та Дня Незалежності на базах відпочинку «Перлина», «Берізка», дитячому оздоровчому таборі «Волна» та в с. Банівка. Глядачі  тепло вітали колектив, пригощали національними болгарськими стравами.

Інформація подана за матеріалом газети «Трудова слава»