"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

День захисника України у нашій школі

     13 жовтня 2015 року в нашій школі, напередодні Дня захисника України, Дня українського козацтва, Дня утворення УПА, свята Покрови Пресвятої Богородиці відбулися цікаві та змістовні заходи.

     Учні 5 – 6, 7-8 класів прийняли участь у спортивних змаганнях «Козацькі забави», що пройшли в спортивному залі школи. Кращі результати показали учні  5, 8 класів (  фізорг 5 класу Чучко А., фізорг 8 класу Надрічний М. ).

     Учні перших класів прийняли участь у комплексних змаганнях «Богатирські ігри».  Самими зацікавленими вболівальниками наших первачків були їхні батьки-чоловіки, що пройшли шлях військової служби в лавах Збройних Сил України, учасники бойових дій в зоні АТО.

     Учні 3,4 класів запросили на зустріч у свої класи учасника локальних війн Грицаненка Володимира  Олексійовича та   учасника бойових дій з зони АТО Кумець Сергія Олександровича. На згадку про зустріч Кумець О. С. подарував школі Державний прапор – символ честі і гідності нашої держави, носій  її історії і славних традицій.

     Учні 9-11 класів провели зустріч з військовим пенсіонером Лосем Юрієм Івановичем.

     На зустрічі гості ділилися спогадами, розповідали школярам про солдатську службу, час проведений в зоні АТО. Учні підготували на честь гостей концертні програми, вітання, розповіли про благодійний шкільний ярмарок. Учениця 11 класу Левченко О. прочитала поему «Молитва за Україну» і на завершення зустрічі  учениця 9 класу Шепель Єлизавета пригадала слова Павла Тичини : «Я есть народ, якого правди сила, ніколи звойована ще не була!».

     Ми з вами живемо в Україні, тому повинні знати і шанувати історію, традиції та культуру держави. І в цей нелегкий час, коли точаться бої на сході  України, ми маємо бути справжніми патріотами, відстоювати єдність, суверенітет і незалежність України.  Дякуємо усім нашим захисникам за відвагу й сміливість. Кожен Ваш крок, кожен вчинок заслуговують найвищих почестей і людської поваги, тому низько схиляємося перед Вами, наші захисники.