"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Навчально-польові збори

     Під час проведення навчально-польових зборів учні 11 класу під керівництвом вчителя предмету «Захист Вітчизни» провели марш кидок   до місця бою  за визволення с. Мала Токмачка від німецько-фашистських загарбників.   Допризовники вшанували пам’ять загиблих воїнів, прибрали територію біля пам’ятного знаку. В польових умовах відпрацьовували навички: виконання стройових вправ; похідний і бойовий порядок МСВ та його дії під час маршу та переходу до наступу, порядок руху за азимутом, обхід перешкод, дій солдата в наступі, прийоми виконання способів пересування солдата на полі бою, дії в пішому порядку;  вибору місця ведення вогню і спостереження за противником, прийоми і правила обладнання і маскування місця для стрільби, способи ведення розвідки, вивчення місцевості.

     Навчально-польові збори з основ медичних знань і допомоги для дівчат 11 класу пройшли на базі Оріхівської районної лікарні, спеціалісти, якої провели практичні заняття по наданню першої медичної допомоги при різного роду ушкодженнях,  лікар-іфекціоніст та дитячий гінеколог прочитали лекції.

    Також учні познайомились з роботою бактеріологічної та паразитологічної лабораторій Оріхівського міжрайонного відокремленого підрозділу ДУ «Запорізький обласний лабораторний центр» Держсанепідслужби України. 

Фоторепортаж ви можете переглянути в фотоальбомі "Навчально-польові збори".