"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Конкурс фізкультхвилинок

      Фізхвилинка - це невеликий комплекс фізичних вправ, супроводжуваних віршиками або пісеньками. Рухові фізхвилинки можна супроводжувати простими віршами, текст яких як би підказує дитині, що робити і як рухатися далі. Для особливо активних непосидючих дітей можна проводити музичні фізхвилинки, виконуючи комплекс вправ під бадьору музику або веселу пісеньку.

     Веселі фізхвилинки можна використовувати з самого раннього віку дитини. Вони позитивно впливають на діяльність мозку, активізують серцево-судинну і дихальну системи, покращують кровопостачання внутрішніх органів і працездатність нервової системи.  

     З 19 по 23 вересня 2016 року в нашій школі пройшов конкурс фізкультхвилинок. Він  проходив на подвір’ї та у вестибюлі  школи, розвиваючи  інтерес до занять фізичними вправами. В цьому конкурсі взяли участь учні 1, 2, 4, 5, 6, 7 класів.  На чолі з фізоргами, кожен клас продемонстрував свої  улюблені комплекси вправ, у більшості випадків під музичний супровід. Всі класи показали гарну підготовку до конкурсу та вдало виступили.  Фізичні вправи,  які були продемонстровані, безумовно, відповідають анатомо-фізіологічним і психологічним віковим особливостям дітей, тому учні нашої школи виконували  їх  із задоволенням. Діти отримали  позитивні емоції та великий  заряд енергії на весь день. Дякуємо всім  за активну участь у  конкурсі фізхвилинок. 

Фоторепортаж ви можете переглянути в фотоальбомі "Конкурс фізкультхвилинок"