"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Безпека мовою лялькового театру

     Важливою умовою розвитку особистості є залучення її до діяльності. У творчій діяльності школяр набуває художньо-творчих здібностей: спостережливості, репродуктивної уяви, фантазії, уміння аналізувати, порівнювати. Підготовка і показ лялькової вистави - це творча діяльність, це інтегроване заняття, воно синтезує різноманітні знання та вміння дітей, сприяє розвитку їхніх творчих здібностей.

     Основною метою роботи шкільного лялькового  театру «Колосок» є створення умов для розвитку творчих здібностей учнів, формування моральних цінно­стей і орієнтирів особистості, забезпечення естетичного виховання. Театральні ігри, підготовка лялькових вистав сприяють розвиткові всебічних знань, умінь та творчості школярів. Діти, готуючись до лялькової вистави, випробовують себе як актори, художники, співаки, музиканти, їх діяльність - це нові відкриття для себе: розуміння авторського задуму, виявлення свого ставлення до зображуваного.

     Так в п’ятницю 27 листопада, для учнів 1-4 класів  шкільним ляльковим  театром  ( Гуза Є.,  Гнусін В., Юричко А., Булавин М.), під керівництвом керівника  лялькового театру – Величко І.М., було представлено нову виставу під назвою «Лисичина наука». Вистава була присвячена безпеці на дорозі та правилам  дорожнього руху.  Учні  з захватом та цікавістю переглянули виставу та  разом з казковими героями повторили правила дорожнього руху. По завершенню вистави учні мали можливість переглянути малюнки своїх однолітків з безпеки життєдіяльності.

     Фоторепортаж ви можете преглянути в фотоальбомі: "Безпека  мовою лялькового театру" (2015 рік)