"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Захоплення

     У світі навколо нас багато всього цікавого та захоплюючого. Кожен може знайти собі щось до душі. Захоплення людини – це те, що вона робить не тому, що треба, а тому, що їй це подобається.

     Нещодавно учень 8 класу, нашої школи, створив незвичайну і дуже оригінальну картину, повязана вона з графічним видом образотворчого мистецтва і виконана у формі растрової графіки. Цю картину, з зображенням загадкової героїні, Микита Доценко, створював майже 2 тижні, списавши 2 олівці та використавши 70 аркушів в клітинку.

     «Кожен раз коли пензлик чи олівці потрапляють до мене у руки, я опиняюсь у світі дивовижної фантазії. Яскраві барви одразу ж прикрашають сіру рутинність і серце наповнює тепле хвилювання - чи вдасться передати на папері свої думки. Я дуже люблю малювати і вважаю свій інтерес дуже корисним, тому що саме картини допомагають людям розвиватися духовно. Кожен раз коли у моїй свідомості зароджується сюжет нової картини, я намагаюся передати всі рухи моєї душі у плавних лініях або ж нестриманих мазках. Я сподіваюсь, що у майбутньому я стану  художником і мої картини будуть дарувати натхнення іншим. Ось чому я люблю малювати» - такої думки дотримується Микита про своє захоплення.

     Учень вже не в перше дивує нас своїми роботами. У конкурсі «Нащадки переможців»  роботу Доценко Микити  «Я живу! Вам дякую за це!» - визнано кращою у відеономінації, де було показано красу навколишнього світу, вдячність нашим ветеранам за яскраве життя . У 2013 році він прийняв участь у конкурсі «Запорізька сінерама» зі своїм музичним кліпом «Беззаботное лето». В номінації «Перспектива» Микита отримав диплом і став лауреатом XV-го  ювілейного кінофестивалю «Запорізька сінерама», отримавши подарунок від мера міста – планшет.