"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

«Нащадки Переможців»

     Щороку молодь Оріхівщини  бере активну участь у конкурсі «Нащадки переможців», який охоплює молодих журналістів навчальних закладів області. Конкурс проводиться департаментом освіти і  науки облдержадміністрації спільно із Запорізькою обласною молодіжною громадськістю «Акцент» та присвячений Перемозі у  Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років. Цього  року участь у конкурсі взяли понад 700 молодих журналістів шкільних газет, газет коледжів, студентських та молодіжних видань та молоді люди, що працюють журналістами у професійних засобах масової інформації з 6 країн. Конкурс надає можливість молодим даруванням взяти участь в обговоренні подій Великої Вітчизняної війни, проявів патріотизму, виконання громадського обов’язку.

    Головною особливістю проекту є видання книги «Літопис», на сторінках якої нове покоління формує своє ставлення до історії, сьогодення і майбутнього.

     Церемонія нагородження переможців конкурсу цього року  відбулася  15 травня залі Запорізької облдержадміністрації. Молодих журналістів вітали заступник голови обласної ради С.В. Абдурахманова,  директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації М.А.  Ярмощук та голова  обласної молодіжної громадської організації «Акцент» В.М. Систеров.

     В нашій школі  діє гурток «Видавнича справа».  З листопада 2006 року редакційна група  під керівництвом вчителя світової літератури Васильченко Л.І. бере участь  у Запорізькій обласній виставці газетних видань молоді „Молодіжний акцент” та обласному конкурсі “Нащадки переможців”, де були неодноразовими призерами.

     До болю у серці хвилюють родинні спогади  «Літопис війни», записані Васильченко Євгеном та Білостоцьким Ярославом, описавши історії життя, подвиги, приклади мужності своїх прабабусь, які були на примусових роботах в Німеччині. Перемогу для Юлії  Чубир та Шкарупило Ольги принесли роботи у фотономінації «Зв'язок поколінь» , де  вони проявили свої здібності у фотографуванні.  А роботу Доценко Микити  «Я живу! Вам дякую за це!» - визнано кращою у відеономінації, де було показано красу навколишнього світу, вдячність нашим ветеранам за яскраве життя . Всі роботи нагороджені дипломами та дисками з кращими роботами учасників конкурсу.

Важливо знати історію своєї Батьківщини. Подвиг воїнів-визволителів, вдячність і глибока повага до них знайшли своє відображення в кожній роботі учасника цього конкурсу. Потрібно берегти мир, який завоювали для нас ветерани, берегти традиції, закладені нашими батьками, берегти рідну землю від вогню, болю та горя.

     Детальніше на сайті Оріхівської районної державної адміністрації  в статті  "Вітаємо переможців конкурсу "Нащадки переможців".