"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Заговори, щоб я тебе побачив

     29 січня 2015 року на базі Оріхівського НВК №2 імені академіка В.А. Лазаряна було вперше проведено районний етап Міжнародного фестивалю ораторського мистецтва «Заговори, щоб я тебе побачив».

     Фестиваль ораторського мистецтва проводиться з метою: -виявлення талановитих і обдарованих дітей в жанрі ораторського мистецтва; - формування особистості, що має стабільний комунікативний потенціал; - виховання підростаючого покоління засобами мистецтва художнього слова; - залучення фахівців до творчої співпраці з талановитими дітьми, надання їм професійної допомоги; - популяризації курсу риторики в системі дошкільної й шкільної освіти.

     Від нашої школи участь у фестивалі прийняли три учениці молодших класів: Грицаненко В. - 3 клас, Доценко С. - 3 клас, Заяц А. - 4 клас. Учнів для участі у фестивалі готували вчителі: Дротянко Т.В., Петренко Л.М. Кожна учасниця підготувала публічний виступ на тему «Привіт! Це я!» з тематичного блоку «Добре слово краще за багатство». Тривалість підготовленого публічного виступу – 2 хвилини.

     Фестиваль складався з двох частин, другою частиною якого був непідготовлений  публічний міні-виступ на тему «Етикетні мовленнєві жанри». Тривалість непідготовленого публічного виступу – 0, 5 хвилини.

     Учні школи, учасники фестивалю, вибороли за результатами творчих змагань ІІІ місце, здобули досвіду участі у районних конкурсах.