"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

З бабусиної скрині

     11 грудня 2015 року вихователем  групи продовженого дня Заяц Ларисою Миколаївною для учнів 3-4 класів був проведений відкритий виховний захід  «З бабусиної скрині».   В рамкам  концепції національно-патріотичного виховання молоді Лариса Миколаївна підготувала цей захід  для молодших школярів.

     Метою цього заходу було закріплення знань дітей про українські народні обряди і традиції, розвиток мовлення учнів, спостережливості, пізнавальної  активністі учнів, виховання любові до рідного краю,  звичаїв та історії України.

     На відкритому заході  учні ближче познайомились з історією України, традиціями нашого народу, а для цього  учні зазирнули в скрині своїх бабусь.  Саме в такій скрині можна знайти багато цікавих речей: рушники, сорочки, полотна, прикраси тощо.

     В ході заходу учні дізнались про важливість та значимість рушника в домі. Адже не було жодної хати в Україні де не було б  вишитого рушника, сорочки-вишиванки.   

     Українку не  можливо  уявити без віночка на голові.  Учні  3-4  класів  складали віночок з традиційних квітів для нього (волошки, барвінку, деревія, ромашки, калини, маку) та різнокольорових стрічок, де кожен колір має своє значення.

      Також учні діставши з скрині українські народні музичні інструменти (бандуру та кобзу) ознайомились з їх звучанням, історією створення.

     По завершенню відкритого заходу  була проведена вікторина загадок. Чудово коли учні пам’ятають  традиції свого народу, історію та намагаються підтримувати їх, зберігати і розвивати.

     Фоторепортаж ви можете переглянути в фотоальбомі: "З бабусиної скрині" (2015 рік)