"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Урок мужності

     У історії розвитку українських земель є славний період козаччини, що тривав майже триста років. Козацьке військо впродовж віків було армією, яка протистояла чужинцям, боронила свою землю. Січовики були сміливими, дисциплінованими, витривалими, гордими і вільними людьми. Служити в українському війську, служити Україні – було справою честі.

     Українська армія може пишатися своєю історією, своїми традиціями. Ніколи наші війська не зазіхали на чужі території, не посягали на чуже добро, чужі землі. Славу українські солдати здобули і на фронтах Другої світової війни. Кожне серце українця сьогодні і завжди повинно берегти пам’ять про всіх, хто відстояв державу в тій страшній війні, а зараз боронити державу у зоні АТО.

     6 грудня 2016 року з метою підвищення престижу військової служби, поширення знань про мужність та героїзм, традиції і звитяги українських військовослужбовців, військових формувань Збройних сил України та з нагоди професійного свята української армії на запрошення КЗ "Обласний центр патріотичного виховання молоді" учні школи (учасники, переможці, призери районних предметних олімпіад, старости класів та члени учкому школи) відвідали урочистий захід в Запорізькому обласному українському музично-драматичному театрі ім. В.Г.Магара з нагоди Дня Збройних Сил України.

     На заході була присутньою начальник управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Федорівна Власова, яка привітала присутніх військовослужбовців із професійним святом та звернулася до молоді з побажанням активності, гідності, дієвості і патріотизму.

     Урочистий захід пройшов у дружній атмосфері та додав молоді патріотичних почуттів. Глядачі були вражені виступами  хореографічних колективів та виконавців українських пісень.

      Наші учні також відвідали Запорізький обласний краєзнавчий музей. Особливу увагу звернули на виставку  "АТО : війна за незалежність", "Запоріжжя на зламі імперій (1914-1921 роки)", унікальну виставку народних музичних інструментів з приватної колекції видатного львівського етномузиколога Любомира Кушлика та нещодавно створений Музей історії музичних інструментів «БарабанЗА» (м. Запоріжжя).

      Сьогодні ми можемо вільно прокидатися, мріяти, займатися улюбленою справою, та треба пам’ятати, що на Сході країни вирує неспокій. Тому наші захисники-військовослужбовці змушені щосили обороняти кордони батьківщини та відстоювати незалежність.

      Ми переконані, що нам є ким пишатися, з кого брати приклад і наслідувати патріотичні риси кращих представників українського народу.

      Фоторепортаж ви можете переглянути у фотоальбомі "Урок мужності (2016 рік)"Запорізький обласний краєзнавчий музей.