"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Свято Останнього Дзвоника

      30 травня 2014 року. В цей теплий, сонячний передостанній весняний день, в класах порожньо та тихо, а на подвір’ї школи  дуже гамірно. Це тому,  що  теплий травневий вітерець приніс до нас свято Останнього Дзвоника.

     В цей святковий урочистий день ми радо вітали в нашій школі почесних гостей: керівників підприємств та організацій села, депутатів районної ради – наших односельчан , вчителів – пенсіонерів, батьків учнів. Районну державну адміністрацію на святі представляв – перший заступник голови райдержадміністрації Кленін С.М., а сільську громаду представляв  сільський голова с.Мала Токмачка Малахатка А.М..

     Протягом року всі ми були свідками проведених свят, вечорів, лінійок у нашій школі. Надійними помічниками у всіх цих заходах були наші учні, яскраві зірочки, ясні промінчики. Чи правда, що є люди ні до чого не здібні, а інші здібні до всього і вміють все? Ні, неправда, бо кожен учень в нашій школі на щось здатен. Можливо, це невелика кількість справ, в яких школярі можуть проявити себе, але вони обов’язково є. Вони користуються повагою учнів і вчителів, активні учасники творчих справ і конкурсів, переможці і призери предметних олімпіад, які гідно захищали честь школи.

    Тож на святіми підвели межу - підсумок всього навчального року, тому що пізнали багато нового і маємо нові досягнення. Адже стало традицією, що учні нашої школи беруть участь в шкільних конкурсах.

     Переможцем конкурсів «Випускник року» та «Спортсмен року» став  випускник 11 класу   – Черевко Анатолій-  відмінник навчання, неодноразовий призер районних предметних олімпіад з історії та правознавства, учасник творчих конкурсів патріотичного спрямування, активний учасник шкільних свят та заходів, шкільної агітбригади «Обери життя», «ЮІР», «Юний рятівник», спортсмен, учасник команди-переможців нашої школи з баскетболу та волейболу – встановив новий рекорд школи серед хлопців з силової підготовки (підтягування на високій перекладині – 36 підйомів), обійшовши рекордсмена 2004 року – Супруна Павла (34 підйоми).

     У традиційному конкурсі «Кращий учень року» вже другий рік поспіль перемогу одержала  учениця  11 класу  Чубир Юлія - відмінниця навчання, призер і переможниця районних предметних олімпіад історико – правознавчого напрямку,   призер обласного  краєзнавчого конкурсу  учнівської молоді « Край, в якому я живу», фотокореспондент шкільних видань, член ради шкільного історико – краєзнавчого музею.

      За активну участь в житті школи, здобуті досягнення в районних конкурсах, активну  життєву позицію   були нагороджені учні 11 класу – Білостоцька Анастасія, Бут Сергій, Шкарупило Ольга та учні 10 класу – Адальєв Олександр, Кривицька Яна.

    Переможцями інтелектуального конкурсу «Еврика» – 2013-2014 навчального року визнані учні   4 класу, капітан команди Воронін Андрій  , класний керівник  Величко Ірина Миколаївна.

      В 2013-2043 н. р.  гра-подорож для молодших школярів проходила під назвою «Славні діти і справи Токмачанської землі». Учні брали активну участь в житті школи: змагалися в інтелектуальній грі «Еврика», в конкурсах: «Токмачани мають таланти», «Історичний калейдоскоп», «Здоров’я – запорука майбутнього», показували свої творчі здібності в огляді художньої самодіяльності,  були неодноразовими учасниками святкових концертів. Перемогу виборов класний колектив 3 класу, староста Заяц Анастасія, класний керівник Петренко Любов Михайлівна.

     Між учнями середньої та старшої ланки класів, в межах шкільної спартакіади було проведено  змагання з шашок, баскетболу, футболу та силової підготовки. Серед учнів 5-6 класів І місце виборов класний колектив 6 класу – фізорг Надрічний Максим. Серед учнів 7-8 класів І місце виборов класний колектив 7 класу – фізорг Попович Сергій. Серед учнів 9-11 класів І місце виборов класний колектив 9 класу – фізорг Васильченко Євгеній.

    Переможцями конкурсу «Кращий читач року»визнані: учениця 2-го класу Бут Ксенія, учениця 4 класу Гуза Єлизавета.

     Переможцями конкурсу „Кращий клас по самообслуговуванню” стали учні 7 класу, староста Лось Любов , класний керівник Гамова Тетяна Василівна.

     Шкільний щоденник є офіційним документом учня, який відображає результати роботи за навчальний рік. На конкурс було подано 9 щоденників. Членами учкому проаналізовано учнівські щоденники і підведені підсумки. Переможцем конкурсу  стала учениця 6 класу Рогозіна Оксенія.

     Шкільним психологом було проведено турнір з комбінаторики серед учнів 7-11 класів, щодо визначення рівня розвитку логічного мислення, пам’яті та уваги. Перемогу здобув учень 8 класу Савченко Костянтин.

    Грамотами Оріхівської РДА за сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий внесок у справу виховання підростаючого покоління та з нагоди закінчення навчального 2013-2004 року, було нагороджено трьох працівників школи – Білостоцьку Л.Я.,  Муху Ю.М. та Дунду А.В.

     Учні-переможці шкільних конкурсів відзначені грамотами, подарунками дирекції школи та грошовими преміями сільського голови.

     На святі класним керівником 11 класу, ветераном педагогічної праці – Білостоцькою Л.Я. та учнем 11 класу – Мацковим Владиславом   було урочисто  відкрито історично-відпочинковий комплекс «Живий свідок», окрасою якого став наш шкільний оберіг – 90 літня і завжди молода Груша.

     Випускники з хвилюванням чекали останнього дзвоника в стінах рідної школи, бо саме в цей момент вони прощаються зі своїми щасливими дитячими шкільними роками. Одинадцятикласники ще раз влилися  у нашу шкільну родину, вслухалися востаннє в перелив дзвоника і зберегли у своїй пам’яті ці неповторні хвилини прощання зі школою. І на останок  дзвінкова пісня - радісна і чиста, до глибини душі  ощасливила всіх, бо попереду найщасливіша пора – це літні канікули.

     Фоторепортаж ви можете переглянути в фотоальбомі "Свято Останнього Дзвоника 2014"

      Детальніше про переможців конкурсів та події ІІ семестру 2013-2014 н.р ви можете переглянути на сторінках газети "Дзвінок" № 55