"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Профорієнтаційна зустріч з випускницею

     23 лютого 2016 року відбулась профорієнтаційна зустріч з випускницею нашої школи 2013 року випуску, а зараз студенткою 3 курсу Запорізького національного університету факультету соціальної педагогіки та психології, в майбутньому соціальним педагогом – Сідельніковою Аліною Вікторівною.

     Зараз Аліна проходить соціально-педагогічну  практику в нашому навчальному  закладі.

     Одним із напрямків її роботи є професійна орієнтація старшокласників. З цією метою було організовано профорієнтаційну зустріч, де випускниця розповіла  про свою спеціальність, її особливості, ким і де можна працювати після закінчення навчання, що необхідно для вступу, якими якостями та здібностями необхідно володіти, щоб в майбутньому стати висококваліфікованим спеціалістом.

     Ще одним профорієнтаційним заходом було проведення тренінгових занять для учнів 10-11 кл. Мета тренінгу – підвищення психологічної готовності старшокласників до  свідомого  вибору професії на основі своїх потенціальних здібностей.

     Задачі, які поставила перед собою Аліна Вікторівна полягали в наступному: активізація роздумів учасника тренінгу про покликання; виявлення учасниками своїх професійних особливостей; підвищення мотивації до бажаної професії; створення умов для аналізу та висновків, для самостійного прийняття рішень; отримання  інформації про себе як про професіонала в ігровій діяльності.

     По закінченню тренінгу учням були надані рекомендації щодо майбутнього вибору професії, уточнені професійні інтереси.