"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Профорієнтаційна зустріч з військовим комісаром

     Важливою складовою становлення держави є створення Збройних сил, здатних надійно забезпечити її суверенітет, захист населення. У відповідальний час народ завжди з особливою повагою дивиться на своїх захисників, бо  служити народу -  це найвища честь, покликання, обов’язок. Від вірності воїнів, розуміння важливості свого призначення, впевненості у своїх силах, готовності долати труднощі – залежить майбутнє, міць і процвітання держави.

     З метою виховання в учнівської молоді   поваги до Збройних Сил, патріотизму 16 березня в нашій школі було проведено профорієнтаційну зустріч “ Військові кадри – кістяк, основа Збройних сил: військових формувань України ” на якій був присутній військовий комісар Оріхівського військового комісаріату підполковник Сергієнко Юрій Миколайович, та головний спеціаліст відділення комплектування Оріхівського районного військового комісаріату Крат Тетяна Олександрівна. Юрій Миколайович розповів про свій військовий шлях від солдата до військового комісара, про престижність військових професій, майбутні перспективи. Учні переглянули презентацію про вищі військові навчальні заклади, ознайомились з військовими спеціальностями, правилами вступу та навчання у військових закладах України. Після розповіді Юрій Миколайович побажав нашим випускникам наснаги і виявив надію, що вони оберуть професію військового і кожен з них внесе вклад у розвиток сучасної армії.

     Детальнішу інформацію про військові навчальні заклади ви зможете переглянути тут: Харківський університет Повітряних Сил імені Івана КожедубаАкадемія сухопутних військ імені гетьмана Петра СагайдачногоВійськовий інститут Київського національного університету імені Тараса ШевченкаВійськовий інститут телекомунікацій та інформатизації Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут»Житомирський військовий інститут імені С.П. Корольова Національного авіаційного університетуВійськово-юридичний факультет Національної юридичної академії України імені Ярослава МудрогоНаціональна академія Національної гвардії України

     Фоторепортаж ви можете переглянути у фотоальбомі Профорієнтаційна зустріч з військовим комісаром (2018 рік).