"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

«Пам’ятаємо, шануємо, гордимося!»

Ветерани

70 років віддаляє насвід тих вересневих днів, коли востаннє пролунали залпи найжорстокішої війни в історії людства. Пам'ять про війну залишається у наших серцях, тому що неможливо забути біль і страждання, що випали на долю наших прадідусів та прабабусів, як неможливо оживити загиблих у боях під час війни.

18 вересня – особливий день в житті кожного мешканця села Мала Токмачка. Цього дня 1943 року славні визволителі звільнили наше село від німецько-фашистських загарбників й принесли нашому краю довгоочікуваний мир. Цього ж дня в нашій школі відбувся урочистий захід - зустріч з ветеранами Великої Вітчизняної війни 5-го Донського кавалерійського козачого корпусу. До нас завітали: Рохліна Марія Михайлівна – голова ради ветеранів 95-ої гвардійської стрілецької дивізії, що формувалася в місті Оріхові (м. Москва); Скоморохов Іван Георгійович – ветеран 5-го Донського кавалерійського козачого корпусу (Краснодарський край); Галушка Василь Михайлович - голова Оріхівської районної ради ветеранів війни та праці, ветеран 150-го гвардійського винищувально – протитанкового полку; Кленін Сергій Миколайович – заступник голови Оріхівської районної державної адміністрації.

Після лінійки ветерани були запрошені до класних кімнат на бесіду-зустріч з учнями школи. До 5-го класу завітали Галушка В.М. та Скоморохов І.Г. Вони охоче ділилися спогадами про жахливі часи «чорної війни», що викликало в нас ще більшу цікавість до нагород на грудях ветеранів. Всім нам хотілося доторкнутися до них і дізнатися як називаються і за що їх дають. Іван Георгійович гортав свою книгу, яку написав та подарував школі ще на 60-річчя, показував нам фотографії своїх однополчан. Ми довідалися скільки танків вони знищили, дізналися про їх сина полка, про кулемет «Максимка» та про вміння дружити.

Ми вдячні ветеранам, що в свої немолоді роки вони подолали такий довгий шлях, щоб зустрітися з нами, довівши цим ще раз, що вони справжні герої, які не бояться життєвих перешкод.

Здоров’я вам, шановні ветерани, довгих років життя. Донових зустрічей!

Чекаємо шановних гостей
Виступ поета-земляка
"Святий" хліб
Довгоочікувана зустріч учнів з ветеранами
Зустрічаєм хлібом-сіллю
Виступ ветеранів