"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Оріхівські гирьовики – призери кубка апостола Андрія Первозванного з гирьового спорту

     21  травня  у Запоріжжі в манежі СК «Мотор Січ» відбувся II кубок апостола Андрія Первозванного з гирьового спорту,  який проводився під патронатом Запорізької єпархії УПЦ. У 2016-му році в турнірі взяли участь представники Бердянської, Кіровоградської та Київської єпархій (63 спортсмени, серед яких 15 дівчат та 48 юнаків).

     З благословення протоієрея Анатолія Фесенка, благочинного Оріхівського церковного округу, настоятеля Свято-Покровського храму, в турнірі взяла участь команда, в складі якої було 10 спортсменів: Анатолій Васильченко, Дмитро Литвиненко, Олексій Німич, Марія Рабош, Костянтин Савченко, Михайло Савчук, Михайло  Логвин, Наталія Корнієнко,  Ярослав Макаренко, Марк Сидоряк, тренер команди Олександр Крат. У складі команди виступали Савченко Костянтин (учень 10 класу), Васильченко Анатолій (випускник 2015 року).

     Спортсмени змагалися за звання найсильнішого в трьох вікових та дванадцяти вагових категоріях. Анатолій Васильченко і Марк Сидоряк зайняли другі місця у своїх вагових категоріях, зробивши відповідно 145 і 97 підйомів. Костянтин Савченко зайняв третє місце, піднявши 16-кілограмову гирю 94 рази. Хлопці нагороджені медалями та дипломами. Команда вперше взяла участь в таких змаганнях і в командному заліку зайняла призове третє місце серед десяти команд, що брали участь в турнірі. Всім учасникам турніру вручено сертифікати. Спортсмени отримали свої нагороди з рук архієпископа Запорізького і Мелітопольського Луки та заслуженого майстра спорту України, неодноразової рекордсменки світу з гирьового спорту Любові Черепахи.