"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

«Опалені війною»

     12 лютого 2015 року, з метою формування у молоді патріотизму та націнальної гідності, в нашій школі, для учнів 6-11 класів, було проведено Урок мужності «Опалені війною», за участю Запорізького обласного центру патріотичного виховання молоді.

    У заході крім працівників центру приймали участь: Горбенко Валентина Вікторівна – начальник відділу молоді, фізичної культури та спорту Оріхівської районної державної адміністрації,  а також військовослужбовці військової частини А 1978 - учасники АТО – Олександр Лисцев та Андрій Тарасенко. Напаредодні пам’ятної дати – виведення радянських військ з території Афганістану, учасники зустрічі згадали буремні роки афганської війни, героїзм і мужність воїнів-афганців. Цікавою була хвилююча розповідь гостей, вони розповідали  про самовідданість і патріотизм наших сучасникі – бійців АТО. Вони розповідали про військові будні, щоденну відданість справі збереження єдності нашої держави.  В ході проведення Уроку мужності всім бажаючим учням була надана можливість приготувати власноруч подарунок для воїнів АТО (браслети, прапорці, листи-звернення),  а ще військовослужбовці (Олександр Лисцев та Андрій Тарасенко) вручили приписне свідоцтво учню 11 класу – Адальєву Олександру (брат Олександра - Владислав Адальєв нині перебуває в зоні АТО).

     По завершенню зустрічі гості школи отримали квіти, слова підтримки  і вдячності за зустріч, а також мали змогу відвітати шкільний історико-краєзнавчий музей та детально ознайомитись з роботою закладу спрямованою на героїко-патріотичне виховання учнівської молоді.

     Фоторепортаж ви можете переглянути в фотоальбомі "Урок мужності". Додатковий матеріал ви можете переглянути на сторінках нашого сайту: "Учні школи - українській армії ", "Люби свій край, Всю душу солов'їну, І серця жар йому віддай", "День пам'яті і скорботи", "АТО: погляд очевидця".