"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

День пам’яті і скорботи

     15 лютого 2014 року виповнилося 25 років з часу виведення  обмеженого контингенту радянських військ з Афганістану. Відзначення цієї події пройшло у школі,  як день пам’яті  і скорботи, пам’яті мужності людей, які сумлінно виконували  солдатський обов’язок, скорботи за загиблими у пеклі афганської війни.

     До нашої школи завітали гості -  воїни-афганці Оріхівського району: С.М.Лиско, Ф.М.Бондаренко, О.Я. Шкарупило, О.П.Кравченко(Пиза), О.І.Підлужний, Ю.А.Кондрашов, Г.М.Колесник, В.Я.Натуча, М.В.Носов, двоє з них випускники нашої школи - О.Я. Шкарупило, О.П.Кравченко (Пиза).

     На зустрічі голова Оріхівської територіальної організації  спілки ветеранів Афганістану України (воїнів-інтернаціоналістів) С.М.Лиско привітав та вручив приписні свідоцтва  учням 11 класу: Буту С.Р., Кардашу Д.М., Мацкову В.Ю., Трояну Є.Д.

     В цей день  випускники школи, воїни-афганці - О.Я. Шкарупило, О.П.Кравченко вручили нагороди учням-переможцям шкільних змагань із кульової стрільби. Спогади, вистраждані там, на афганській землі,  далеко від рідного дому, пройшли через серця всіх присутніх і не залишили нікого байдужими. 

Фоторепортаж ви можете переглянути в фотоальбомі "Зустріч з ветеранами-афганцями ".