"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

«Люби свій край, Всю душу солов’їну, І серця жар йому віддай»

     Рідна земля для кожної людини є найдорожчою і найсвятішою. Саме рідна земля дає людям натхнення і віру в завтрашній день, саме в неї прохали мужності і сили, щоб своїми діями «творити» добро і не раз показати відданість Батьківщині.

     Від чистої небесної блакиті над золотавим морем пшениці українці завжди чекали Божого благословення, просили вільного і щасливого життя на своїй землі. «І в щастя мить і у негоду» українці завжди (хоча іноді і не вистачало сил) боронили рідну землю від численних ворогів.

     «Я урочисто присягаю українському народові завжди бути йому вірним і відданим, обороняти Україну». Саме такими словами юні хлопці давали присягу, вступаючи на службу до Лав Збройних Сил України.

    Так, 12 вересня 2014 року  з метою національно-патріотичного виховання та профорієнтації відбулася зустріч з випускниками школи, нині військовослужбовцями, Адальєвим Владиславом, Бутурніном Дмитром, Сергачем Єгором.

     Хлопці-захисники розповіли про значення та обов’язки військової служби, неодноразово підтвердили про необхідність навчання в школі (особливо вивчення мови, географії, математики, заняття фізкультурою), про саморозвиток та виховання в собі кращих людських якостей.

     Ми гордимося випускниками-малотокмачанцями, котрі не дивлячись на всі тяготи і негаразди, гідно несуть службу в армії, докладаючи всі сили, щоб забезпечити мир і суверенітет Батьківщини –України.