"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Обмін учнівським досвідом

     Учнівське самоврядування – організаційна форма діяльності учнів школи з метою вироблення   в них почуття господаря школи, класу, вміння співробітничати на принципах взаємоповаги, партнерства, гласності.

     Ми живемо в час, що ознаменував себе швидкими темпами розвитку суспільства. Час, який вимагає від нас постійного руху вперед.    Так на перший план у вихованні нового покоління виступає потреба особистості в самореалізації. Соціалізація дітей в умовах сучасного навчального закладу повинна ґрунтуватися на розумінні необхідності виховання молодих лідерів – лідерів майбутнього, створенні умов для самореалізації молоді, яка зможе активно діяти у всіх сферах життя суспільства, буде спроможна приймати самостійні рішення і відстоювати власні ідеали та переконання. Метою органів учнівського самоврядування - є виховання повноцінного, соціально свідомого покоління, становлення молоді як творчої сили суспільства; формування в неї активної життєвої позиції, вміння приймати самостійні рішення та нести відповідальність за них; формування особистості лідера, його організаторських здібностей та його реалізація в суспільному житті.

     21 вересня 2016 р. відбулася зустріч представників органів учнівського самоврядування  КЗ «Малотокмачанська ЗОШ І-ІІІ ст.» з представниками учнівського самоврядування Омельницької ЗОШ І-ІІІ ст. з метою обміну досвідом шкіл. Для гостей була проведена екскурсія по території школи (експонати просто неба). Учні нашої школи представили модель самоврядування нашого навчального закладу у формі презентації  з відеослайдами, виступами керівників центрів учкому школи. По завершенню зустрічі представниками Омельницької  ЗОШ І-ІІІ ст.  був подарований саджанець дубка, який посаджено на новій шкільній клумбі. На згадку про наш навчальний заклад учням Омельницької ЗОШ І-ІІІ ст. було подаровано копію символічного вітрила та матеріали  щодо організації учнівського самоврядування в нашій школі.

     У ході зустрічі досягнута домовленість про візит учнів нашої школи до Омельницької ЗОШ І-ІІІ ст., що відбудеться 28 вересня.

Фоторепортаж можете переглянути у фотоальбомі: "Обмін учнівським досвідом"