"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Обласний тур Всеукраїнського конкурсу «Книгоманія-2017»

     27 квітня в обласній бібліотеці для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради відбувся третій етап Всеукраїнського конкурсу "Книгоманія – 2017", куди прибули переможці міських та районних турів конкурсу, учні 6-х та 7-х класів. Наш Оріхівський район представляла  переможниця  ІІ туру серед учнів 6 класу Васильченко Даріна.

     У давнину бібліотеку називали «дім життя», «притулок мудрості», «аптека для душі» - і це дійсно так.  З перших кроків в цьому храмі книг  ти відчуваєш як в тобі народжується духовність. Затишні зали, привітні працівники, творчі однолітки - члени бібліотечної театральної студії "Чарівна маска", перевтілені в образи літературних героїв – зустрічали та вітали юних гостей-читачів.

     Учасники книжкового марафону у першому турі змагання демонстрували свої знання класичної та сучасної літератури, відповідаючи на запитання письмової літературної вікторини. Потім визначалися троє переможців від кожної вікової категорії, які набрали найбільшу кількість балів і таким чином вийшли у другий тур змагання, де потрібно у формі букслему презентувати свою улюблену книжку.

     Очікування результатів першого туру – найтяжчий момент. Тому в перерві між етапами для учасників конкурсу та їх супроводжуючих була організована оглядова автобусна екскурсія обласним центром з відвіданням визначних місць, пов’язаних з літературними та історичними подіями. Також була представлена музично-розважальна програма для юних ерудитів, яку підготували вихованці ЗДМШ № 3,  а обідом конкурсантів нагодував на благодійній основі ресторан "МакДональдс".

     Час оголошень результатів І туру настав. Наша Дарінка набрала найбільшу кількість балів, показавши свою начитаність та ерудованість і пройшла до наступного етапу.  Ті ж учасники, які не вийшли до другого туру, були запрошені до участі у суддівстві виступів своїх однолітків. Оцінювались обґрунтованість та актуальність вибраної книги, культура мови та артистизм номінантів на перемогу. Найкращою стала шестикласниця Даріна Васильченко, яка зачарувала своїм виступом не тільки членів журі, а й однолітків. Оцінена була максимально і посіла І місце в обласному турі Всеукраїнського конкурсу «Книгоманія-2017».

     Переможниця марафону була нагороджена дипломом обласної бібліотеки для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради, а також отримала в подарунок цікаві книги К.С. Льюіса «Хроніки Нарнії», дитячу енциклопедію «Таємниці всесвіту», настільну гру, футболку з написом «Найкращий читач року» та сувеніри з логотипом Конкурсу. Читацький щоденник, який був представлений на конкурсі, визнано «Найзмістовнішим»  і вручено Даріні книгу сучасного українського письменника С.Дерманського «Стонадцять халеп Остапа Квіточки». У червні на переможницю  чекає головний приз - захоплююча подорож до Львова на Всеукраїнське свято "Книгоманія – 2017", що проходитиме в рамках «Форуму видавців – дітям».

     Свято вдалося. І хоч будь-який конкурс завжди передбачає елемент змагання і визначення переможців, проте задоволення отримали всі учасники, бо це – нові враження, цікаві знайомства і, звичайно ж, набуття досвіду та уміння продемонструвати свою ерудицію та знання. А найголовніше – це ще одне підтвердження, що книга залишається важливою частиною життя сьогоднішнього школяра. 

     Бажаємо приємних емоцій і гарних вражень  у Львові.

     Ученицю до конкурсу готувала вчитель зарубіжної літератури Васильченко Лілія Іванівна.

     Фоторепортаж ви можете переглянути за посиланням: Обласний тур Всеукраїнського конкурсу «Книгоманія-2017 рік».