"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Обласний конкурс авторської дитячої і юнацької поезії та прози «Я-за єдину Україну»

    

      У 2016 році 3 учениці нашої школи (Крохмаль А., Гринь Є.,Білич О.) взяли участь в обласному конкурсі авторської дитячої і юнацької  поезії та прози «Я - за єдину Україну». Метою конкурсу є : привернення уваги молодого покоління до високих моральних цінностей, патріотизму, громадянських почуттів та відповідальності за долю України; відновлення, збереження і популяризації здобутків українського народу у боротьбі за свободу та незалежність; подальшого розвитку літературного мистецтва та глибокої пошани до рідного слова.    

    У конкурсі брали участь учні загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів, вихованці шкіл-інтернатів обласного підпорядкування та учні професійно-технічних навчальних закладів віком від 7 до 21 року включно. На конкурс надіслано понад 400 авторських робіт.

     Журі зазначило, що для більшості творів характерні: повнота розкриття теми, вправність побудови сюжету, послідовність та логічність викладених думок, метафоричність образної системи, оригінальність образно-художнього мислення, точність рими, літературно-художня гідність та витриманість стилю.

      За рішенням журі, учні  нашої школи, переможці районного етапу конкрсу, посіли призові місця в обласному етапі конкурсу  і нагородженні дипломами: Гринь Єлизавета – І місце   за твір «Забуттю не підлягає», Крохмаль Анастасія – ІІІ місце  за власну поезію «Україна моя - єдина», Білич Олена – ІІІ місце за власну поезію «Пісня про єдність». 

       Молодці! Так тримати! Запрошуємо дипломантів конкурсу взяти участь у Всеукраїнському етапі цього конкурсу.