"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Навчальні тренування з пожежної безпеки

     Логічним завершенням Місячника цивільного захисту та Тижня безпеки дитини стало проведення 27 квітня 2017 року Дня цивільного захисту. Учні та працівники школи мали можливість поглибити свої теоретичні знання і вдосконалити практичні навички дій в умовах надзвичайних ситуацій.

     Під час проведення об’єктового тренування, на випадок виникнення пожежі в приміщенні школи, перевірено здатність груп формувань ЦЗ,  учнів та працівників школи діяти за сигналом оповіщання ЦЗ. Евакуація особового складу школи на випадок умовної пожежі у приміщенні школи пройшла організовано, всі групи формувань ЦЗ діяли узгоджено, чітко за попередньо визначеним алгоритмом. Повна евакуація людей із приміщення школи пройшла за 7 хвилин.

     На шкільному стадіоні було розгорнуто навчальні пункти, де члени груп формувань ЦЗ школи провели практичні заняття: з використання засобів захисту органів дихання; надання домедичної допомоги при пораненнях та термічних опіках; ознайомили учнів з первинними засобами пожежогасіння і правилами поведінки з вибухонебезпечними та невідомими  предметами; продемонстрували можливість використання туристичного намету як тимчасового укриття від несприятливих умов довкілля. Для учнів по групах класів також було проведено вікторини «Як діяти у надзвичайних ситуаціях».  Допомогу школі у проведенні Дня цивільного захисту надала 20 державна пожежно-рятувальна частина ГУ ДСНС України в Запорізькій області. Бійці пожежного караулу продемонстрували пожежогасіння за допомогою піни і води. Показали дії пожежників-рятувальників під час евакуації потерпілих з приміщення. Ознайомили учнів та вчителів з технічними можливостями караулу пожежно-рятувальної частини: захисними термо-  та протирадіаційними костюмами, спеціальним обладнанням для рятування потерпілих у задимленому приміщенні, роботою допоміжних помп та мобільних генераторів струму, спеціальним обладнанням для вивільнення потерпілих під час автомобільних аварій та із зруйнованих будівель.

     Начальник 20 державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України в Запорізькій області,  підполковник Черепаха С.І. провів профілактичну бесіду з питань пожежної безпеки та відповів на задані питання.

     Учні та вчителі школи щиро вдячні працівникам 20 пожежно-рятувальної частини  за допомогу в організації та проведенні Дня цивільного захисту в школі, навчальних тренувань.

     Фоторепортаж ви можете переглянути у фотоальбомі: Навчальні тренування з пожежної безпеки ( 2017 рік).

     Заходи проведені в школі в рамках Місячника цивільного захисту та Тижня безпеки дитини ви можете переглянути за посиланням: «Дбаємо про власну безпеку й здоров'я», «Гігієна - запорука здоров'я» та «Об’єктові навчання з цивільного захисту».