"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Об’єктові навчання з цивільного захисту

     Згідно шкільного плану основних заходів цивільного захисту на 2017  рік, в рамках Місячника цивільного захисту та Тижня безпеки дитини 26 квітня в школі проведено об’єктові тренування на випадок виникнення надзвичайної ситуації воєнного характеру. Напередодні відбулося засідання штабу цивільного захисту та командирів груп формувань ЦЗ у складі Штанько О.В. - начальник штабу ЦЗ, Іващенко С.М. - командир групи матеріального забезпечення, Борисенко О.Ю. - командир групи спостереження, Панасенко В.Я. – командир групи зв’язку і оповіщення, Сапко С.В. – командир групи охорони громадського порядку, Голубенко А.В. – командир групи пожежогасіння, Кравченко К.А. – керівник санітарного посту. На цьому засіданні було узгоджено порядок спільних дій формувань ЦЗ школи у разі отримання інформації про виникнення надзвичайної ситуації воєнного характеру, у відповідності з « Планом дій органів управління та колективу Малотокмачанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів у надзвичайних ситуаціях».

   В укритті планово оновлено: запас питної води, засоби пожежогасіння, медикаменти, резервне енергопостачання від акумуляторних батарей та переносних ліхтарів, перевірено робочий стан телефонного зв’язку та провідного радіомовлення, випробувано систему внутрішньої вентиляції.

     В 10.45,  після отримання повідомлення від начальника ЦЗ школи про виникнення умовної НС воєнного характеру, командири  формувань ЦЗ вишикували свої групи в коридорі школи для отримання детальної інформації про свої подальші дії.

     О 10.48 по сигналу «Увага всім» особовий склад груп формувань ЦЗ приступили до виконання своїх обов’язків: члени групи зв’язку і оповіщення та санітарного поста забезпечували евакуацію закріплених  за ними  класів до укриття, група охорони громадського порядку регулювала потоки учнів у напрямку підвального приміщення школи та забезпечувала їх розміщення в самому укритті. Вчителі, які знаходилися з учнями на момент оголошення про евакуацію та командири груп, після розміщення в укритті, надали інформацію начальнику штабу ЦЗ про кількість учнів присутніх в цей день на заняттях у школі та кількість евакуйованих. Всі 249 учнів та 24 працівники школи були евакуйовані до укриття за 5 хв., о 10.53.

     Начальник ЦЗ об’єкту, директор школи Гамов О.Г. ознайомив присутніх з облаштуванням укриття, правилами поведінки у ньому та наголосив на особливостях НС воєнного характеру і порядком дій при їх виникненні.

     Після організованого виходу з укриття через запасний вихід для учнів 1, 2-А та 2-Б класів було проведено практичне  заняття по відпрацюванню дій на випадок евакуації за допомогою транспортних засобів.

     Фоторепортаж ви можете переглянути у фотоальбомі: Об’єктові навчання з цивільного захисту ( 2017 рік).

     Заходи проведені в школі в рамках Місячника цивільного захисту та Тижня безпеки дитини ви можете переглянути за посиланням: «Дбаємо про власну безпеку й здоров'я» та «Гігієна - запорука здоров'я».