"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Навчальна практика. Залізниця.

     3 червня 2014 року  учні 8 класу, під час навчальної практики, здійснили екскурсію на І околоток  Пологівської  дистанційної колії Придніпровської залізниці, для ознайомлення з роботою підприємства та з профорієнтаційною метою.

    На території України існують такі залізниці – Південно-Західна,  Придніпровська, Львівська, Одеська, Київська. Придніпровська залізниця поділяється на 4 відділення (Дніпропетровське, Запорізьке, Криворізьке, Кримське) та має 17 дистанцій колій.  Друга Катериненська нині Придніпровська залізниця існує з 1902 року.

     Екскурсію проводив  дорожній майстер – Ремига Василь Анатолійович (випускник нашої школи 1976 року випуску), який цікаво і змістовно розповів учням про роботу залізничників, про пристрої і  механізми, які використовують під час огляду стану та ремонту залізничної колії, про систему оповіщувальних знаків, побутові умови праці. Учням цікаво було дізнатися, що ширина колії  1520 мм, а 1км дороги містить 1840 шпали, відстань між шпалами 420 мм. Під час ремонту колії використовують оповіщу вальні знаки:  знаки снігоборотьби, знак звукового сигналу, знаки зміни швидкості та заборони проїзду.

     На підприємстві існують такі служби, як:  служба колії (дорожній майстер, 8 монтерів, 2 бригадири), служба руху (2 чергових по станції), служба зв’язку (3 зв’язківця).

     Чергова по станції – Подоляк Галина Миколаївна (випускниця нашої школи 1977 року випуску), познайомила учнів із пунктом управління рухом потягів по Придніпровській залізниці.

     Під час екскурсії учні вперше побачили залізничний автобус, який курсує колією з Запоріжжя до Бердянська з 1 червня 2014 року.

     Більшість працівників І околотку – це випускники Малотокмачанської загальноосвітньої школи, тож вони з задоволенням  запрошували наших учнів після закінчення школи продовжувати навчання у коледжах та ВУЗах залізничного напрямку.

     Фоторепортаж ви можете переглянути в фотоальбомі "Навчальна практика. Залізниця."