"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Навчальна практика. Бібліотечний урок.

     Книга – одне з найбільших чудес, створених   людиною.  Вона  відкриває нам світ, допомагає  уявити минуле, заглянути в майбутнє. Бібліотека – це той храм, куди ти можеш прийти, вибрати книгу і відчути як в тобі народжується духовність. В одному з таких храмів, а саме  в Оріхівській районній бібліотеці для дітей,  побували  учні 6 класу з вчителями світової літератури Білостоцькою Л.Я. та Васильченко Л.І. під час проходження навчальної практики .

     У світлих та затишних приміщеннях бібліотеки нас чекали ініціативні та привітні працівники. Провідний бібліотекар дитячої бібліотеки Лариса Василівна Черепаха  провела екскурсію  та цікаву вікторину. Учні із задоволенням взяли участь у конкурсах: "Відгадай загадки", "Казкове ерудит-лото", "Прислів"я". Не тільки свої знання з літератури могли показати юні читачі, а й акторську майстерність під час інсценізації казки «Ріпка» на новий лад.   В читальному залі нас зустріли теплою привітною посмішкою Хілько Юлія Миколаївна, Прокопенко Тетяна Михайлівна та Омел’яненко Людмила Степанівна. Вони звернули нашу увагу на книжкову виставку. Показали саму велику і саму маленьку книги, з малюнками і без малюнків, енциклопедії, книги сучасних дитячих письменників і наголосили, що в книзі головний зміст, а не зовнішній вигляд. Але берегти їх потрібно обов’язково.  Учнів здивував читальний зал наявністю комп’ютерів, підключених до мережі Інтернет. Бібліотекарі розповіли про роль цієї техніки в бібліотеці і як легко знайти потрібну книгу чи бібліотеку в мережі Інтернет. Учні закріпили практичні навички  у роботі з бібліотечними каталогами. Надзвичайно цікавим і пізнавальним було спілкування з працівниками бібліотеки, з якою любов’ю вони розповідали про свою професію, що призводить до думки „Бібліотекар – це не професія, а стан душі”. У давнину бібліотеку називали «дім життя», «притулок мудрості», «аптека для душі» - і це дійсно так.

     Дух перехоплює від казкової оранжереї квітів та вазонів, що заплітає приймальну та  кабінети. Мабуть, квіти відчувають духовне багатство цих приміщень і гармонічно поєднуються з книгами та журналами в усіх приміщеннях бібліотеки.

     Дякуємо адміністрації школи та працівникам Оріхівської районної бібліотеки за цікаву та пізнавальну екскурсію.

     Фоторепортаж ви можете переглянути у фотоальбомі "Навчальна практика. Бібліотечний урок."