"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Навчальна екскурсія п’ятикласників

     19 квітня 2016 року учні 5 класу разом з  вчителем історії  Гамовим О.Г. відвідали Оріхівський районний краєзнавчий музей. Згідно навчальної програми з історії та історії рідного краю учні школи мали змогу  ознайомитись з навчальним матеріалом на основі речових історичних джерел.  

     Зайшовши в музей учні ніби поринули  в історичне минуле. Екскурсовод у залі «Археології» ознайомила учнів з  скам’янілими  рештками  тварин, засобами  праці стародавньої людини, керамічними  виробами, зброєю. Учні ознайомилися з  історією  Оріхівщини доби козацтва, козацьким зимівником. В музеї  представлені як оригінальні експонати, так і копії предметів давнини.

     У залі «Етнографії», де працює етнографічна виставка, учні оглянули   предмети побуту ХІХ – початку ХХ ст.: одяг, посуд, рушники, праски, самовари, символіку візерунків на вишиванках та рушниках, та багато іншого.

     Учні оглянули експозицію  присвячену подіям Другої світової війни. У цій залі учні  побачили  зброю тих часів, а також дізнались  чимало цікавого про людей, які боронили Оріхівщину від ворога. Порівнюючи з часами Другої світової війни,  екскурсовод розповіла учням про теперішні події на Сході України. Учні мали можливість ознайомитись з  фотовиставкою  присвяченою саме теперішнім подіям на Сході України під назвою «АТО – очима очевидця».

     Цікавою та пізнавальною була екскурсія до Оріхівського районного краєзнавчого музею, після якої учні довго ділилися  своїми враженнями та  набутими  знаннями.