"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Квітуча школа

     Те, що квіти - це красиво, погоджуються,  напевно, всі. Квіти дарують нам красу і надихають нас на творчість. «Квіти - залишки раю на землі» (Іоанн Крондштадский). 17 червня 2014 року на території нашої школи техпрацівниками та вчителями  було розпочато основні роботи по висадці літніх квітів та оновлення квітників – маленького квіткового раю.

     Так біля пам’ятного знаку славним землякам-токмачанам з'явилися квіткові краплинки з петунії. Блакитні петунії утворили своєрідну межу між сальвіями. Яскравість і красу надають сальвії великі приквітки, забарвлення яких може бути білим, рожевим або синьо-фіолетового. Ці надзвичайно різнобарвні рослини стали окрасою і  всіх інших клумб. Розплющуєш очі – перед тобою ціла галявина маленьких жовтеньких чорнобривців. Одразу згадуються українські народні пісні, теплі бабусині руки, що сплітають з чорнобривців ніжний віночок.

     Восени будуть прикрашати своїм чудовим цвітом новонасаджений дубок та сосни  айстри – квіти осені. Назва їх перекладається з давньогрецької як зірка. І справді, айстра нагадує зірку з багатьма променями світла, що розходяться в усі боки. Блакитного кольору фацелія надасть літнім клумбам свіжості та яскравості.

      Квіти супроводжують людину впродовж усього життя. І як чудово , що в школі нас зачаровує їх розкіш, скромність та манить  до себе ніжний аромат.