"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Корисні поради гуртка «Рятівник»

     В рамках місячника цивільного захисту та тижня безпеки дитини 19 квітня 2018 року в актовій залі школи для учнів 1-4 класів учасниками шкільного гуртка «Рятівник» проведено виступ агітбригади під назвою «Агенти 101».

     Захід проведено з метою підвищення організованості та якості проведення об’єктових тренувань з питань цивільного захисту, залучення дітей до масово-роз’яснювальної роботи з питань безпеки життєдіяльності, набуття умінь і навичок свідомого, поважного ставлення до збереження здоров’я та життя людей в умовах загрози і виникнення надзвичайних ситуацій, підвищення рівня безпеки учасників навчально-виховного процесу, привернення уваги суспільства до безпечної життєдіяльності, запобігання травматизму дітей  під час навчально-виховного процесу та в побуті, формування потреби у здоровому і безпечному способі життя.

     Учасники продемонстрували свої здібності, використовуючи всі засоби – від дотепного гумору (герої телепередачі «КраїнаУ» Крістіна і Даша) до театральних мініатюр («Маша та Медвідь», «Червона Шапочка та Вовк»). Лейтмотивом виступів було одне: «Рятувальник – мужня професія, гордість країни, веде боротьбу за безпеку людини».

     Після виступу учнів 1-4 класів було запрошено до класних кімнат, де для них гуртківці підготувати цікавий матеріал про отруйні та неотруйні гриби і ягоди; про першу медичну допомогу; про способи рятування потопаючого; про рятувальну мотузку та в’язання вузлів. Все це допоможе  орієнтуватися при виникненні надзвичайних ситуацій.

     Школярі дізнались багато нової корисної інформації, спробували самостійно зав’язати вузли, перевірити способи рятування потопаючого, прийняли участь у вікторині «Отруйний я чи ні»,  прослухавши інформацію про гриби та ягоди.

     Сподіваємось, що дана інформація допоможе дітлахам у подальшому.

     Фоторепортаж можна переглянути у фотоальбомі Корисні поради гуртка «Рятівник» (2018 рік).