"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Колектив «Червона калина»

     Колектив «Червона калина» було створено у 1984 році. За десять років високих творчих досягнень, колективу у 1994 році було присвоєно звання «Зразковий аматорський». З моменту створення колективу і протягом багатьох років  керівником був Зязєв Юрій Анатолійович. Колектив неодноразово приймав участь у обласних, Всеукраїнських, Міжнародних, районних фестивалях та конкурсах.

     З червня 2014 року колективом керує Собко О. Д. – викладач філії музичної школи, що працює на базі нашого навчального закладу. Колектив нараховує 14 дітей віком до 13 років. До колективу «Червона калина» входять і учні нашої школи: 5 клас – Крохмаль А., Гуза Є., Сковородка К., Воронін А.; 4 клас – Васильченко Д., Аніщенко О.; 3 клас – Грицаненко В., Бут К., Крохмаль Ю. В репертуар колективу керівник бере дитячі народні пісні, наспіви, календарні обрядові сцени.

     Основною метою колективу є розвиток здібностей, прищеплення дітям уміння сприймати прекрасне у житті і мистецтві, культурно організовувати своє дозвілля. Завдання творчого колективу полягає не тільки в розвитку музичних та виконавських здібностей, а й активізації пізнавальних моментів, що є запорукою виховання творчої особистості.

     У жовтні 2014 року колектив нагороджено Дипломом за ІІ місце в номінації «Краще виконання місцевого пісенного фольклору» до 17 років включно, за участь в обласному конкурсі фольклорних колективів «Запорізька спадщина».

      З метою  залучення підростаючого покоління до вивчення історії української культурної спадщини, звичаїв та обрядів свого регіону ансамбль «Червона калина» тісно співпрацює з народним фольклорним аматорським колективом «Токмачаночка».