"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Калина на «Врятованому полі»

     У кожного з нас живе в серцях пам'ять про героїв Другої Світової війни. І коли наближається свято – День визволення села, учні нашої школи відвідують місця, де велися запеклі бої з ворогом. Так, учні 7 класу здійснили екскурсію на «Врятоване поле».  Учні пройнялися розповіддю Рябець Л.К. про героїв, які розміновували це поле. Після екскурсії всі класом передивилися відеофільм «Врятоване поле». І здавалося начебто все, згадали і досить. Та все було не так.

     В переддень Дня працівника освіти семикласники запросили на Свято ветерана педагогічної праці Лідію Касянівну Рябець. Цікаво розповідала Лідія Касянівна про свою педагогічну діяльність та згадала екскурсію на «Врятоване поле». Зачитавши поетичний лист від Івана Васильовича Левченка «Мрія односельчанки Віри Штанько», Лідія Касянівна звернулася до учнів з питанням : «З якою метою я прочитала цей вірш вам?». Діти давали різні відповіді, та одна прозвучала правильно : «Щоб ми посадили та «Врятованому полі» калину». Саме в цей момент  і було вирішено, що калина буде посаджена.

     З нетерпінням учні чекали цього моменту. І ось – п’ятниця, 7 жовтня. Семикласники були повністю готові до роботи: принесли лопати, запаслися водою, а головне Андрій Морареску приніс п’ять саджанців калини. Дісталися назначеного місця, і робота закипіла. Хто прибирав біля пам’ятного знаку , хто копав ями, інші поливали та саджали калину. Учні були задоволені своєю роботою, а Лідія Касянівна навіть зателефонувала І.В.Левченко та В.Штанько і розповіла, що прохання їх виконали і посадили калину. Будемо сподіватися, що калина радуватиме нас своїми червоними гронами.