"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Дзвени, дзвіночок наш, дзвени!

Нещодавно відбулося чудове свято – свято Останнього Дзвоника. В цей день ми раді вітати в нашій школі почесних гостей: керівників підприємств та організацій села, депутатів районної ради – наших односельчан, вчителів–пенсіонерів, батьків учнів. Районну державну адміністрацію на цьому святі представляв Білов Олег Іванович, начальник фінансового відділу.

Минув ще один рік навчання цікавого, незабутнього шкільного життя. І, безперечно, цей рік для нас був успішним, мав свої перемоги і досягнення. Останній дзвінок – це свято нашого шкільного зорепаду. Він не лише сповіщає про закінчення навчального року, але й підводить межу, підсумок всього навчального року.

Вже стало традицією, що учні нашої школи беруть участь в шкільних конкурсах.

Переможцем конкурсу „Випускник року” стала випускниця 11 класу Васильченко Анна.

За результатами підсумків конкурсу „Лідер року” переможцем стала випускниця 11 класу Заєць Альона.

У традиційному конкурсі „Кращий учень року” перемогу одержала учениця 11 класу Харченко Олеся.

За активну участь у шкільному спортивному житті школи були нагороджені грамотами кращі члени футбольної секції Оріхівської ДЮСШ: Васильченко Євгеній та Кальдяєв Владислав – учні 6 класу, Лемешко Олексій – учень 8 класу.

Переможцями інтелектуального конкурсу «Еврика» визнані учні 11 класу, капітан команди Харченко Олеся.

В 2010-2011 н.р проходила гра-подорож для молодших школярів «Острів Знань”. Перемогу виборов класний колектив 4 класу, староста Шепель Єлизавета, класний керівник Петренко Любов Михайлівна. Крім спортсменів та інтелектуалів у нас в школі є активні читачі шкільної бібліотеки.

Спільним рішенням дирекції школи та учнівського комітету від 26 травня 2011 року визнані переможцями конкурсу „Кращий читач року” серед учнів 1-4 класів учениця 4-го класу Трегуб Анастасія, а серед старшокласників визнана учениця 9-го класу Остряниця Оксана.

На засіданні учнівського комітету підведені підсумки конкурсу „Кращий клас по самообслуговуванню”. Переможцями конкурсу „Кращий клас по самообслуговуванню” стали учні 2 класу, староста Надрічна Олена, класний керівник Орловська Валентина Миколаївна.

Шкільний щоденник є офіційним документом учня, який відображає результати роботи за навчальний рік. На конкурс було подано 15 щоденників. Переможцем став учень 10 класу Байбара Олександр.

Переможцем конкурсу „ Талант року ” став ВІА «Соколята», до якого ввійшли учні 7 класу: Адальєв Олександр, Качур Микола, Химич Станіслав, Юричко Максим.

В минулому році на території школи було встановлене пам’ятне дерево на честь випускників нашої школи. Перший випуск її, як середньої, відбувся у 1939 році, а взагалі заклади освіти в нашому селі існують майже 140 років. Дерево шкільного родоводу щоденно зустрічає і проводжає школярів. І на святі Останнього Дзвоника перші удари пролунали саме з цього пам’ятного місця, яке об’єднує покоління випускників і учнів нашої школи. Право дати останній дзвінок в цьому навчальному році надалося учениці 11 класу Морузі Олександрі та першокласнику Гнусіну Владиславу.

Лінійка добігала кінця. Випускники покрутили дружно штурвал, задали позитивний напрям до самостійного життя і першими пішли з лінійки під традиційну мелодію шкільного вальсу.