"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

День Гідності та Свободи - символ перемоги вільних українців

     День  Гідності та Свободи  державне свято, яке святкується  щорічно 21 листопада на  честь  початку двох  революцій - Помаранчевої ( 2004 )  та  революції  Гідності (2013 – 2014 рр.), це свято  наступник  державного свята - Дня  Свободи, який відзначався 22 листопада на  честь Помаранчевої  революції  ( з  2005  по 2011 рік ).

     День  Гідності  та  Свободи  заснований  Указом Президента  України  Петра Порошенка  13  листопада  2014  року,  як данина  поваги  громадянському  подвигу  українців, вшанування патріотизму  та мужності людей, котрі виступили на захист демократичних цінностей,  відстояли  інтереси  та  європейський  вибір  нашої   держави. 

     19 листопада напередодні Дня Гідності  та Свободи у м. Оріхів відбулася обласна квест-гра «Я - Громадянин».

     Квест-гру «Я-громадянин»  провів обласний центр патріотичного виховання молоді за підтримки Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації. До організації заходу також долучилися Запорізький національний технічний університет, Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти та Координаційна рада молодих юристів при Головному територіальному управлінні юстиції у Запорізькій області.

     Біля 120 учнів у складі  11 команд  отримали нагоду дізналися більше про діяльність державних установ та поринути у світ прав та обов’язків людини.

     На початку гри на всіх учасників чекав яскравий флеш-моб, у якому, окрім команд-учасників, взяли участь почесні гості свята - голова Оріхівської райдержадміністрації Максим  Григорович Проценко та начальник відділу освіти райдержадміністрації Надія Іванівна  Шевченко.

     Протягом конкурсних етапів гравці команд вирішували цікаві завдання ? складали різноманітні заяви за допомогою он-лайн ресурсів, надавали домедичну допомогу, виготовляли патріотичну символіку,  тощо. Вихованці навчальних закладів продемонстрували свої таланти у творчих конкурсах та проявили кмітливість в інтелектуальних завданнях.

     Команда нашої школи «Гордість нації», що  складалась з учнів 9 класу,  посіла 4 місце і  була нагороджена грамотою за активну участь у квест-грі «Я-громадянин».

    Метою заходу є виховання молоді на громадянсько-патріотичних засадах, формування готовності до виконання громадянського і конституційного обов’язку, формування у молоді активної державницької позиції та почуття власної гідності.

     Фоторепортаж ви можете переглянути в фотоальбомі: Квест-гра "Я-громадянин" (2015 рік)