"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Благодійники Оріхівщини серед аграріїв

     Аграрії Оріхівщини не тільки займаються виробництвом сільгосппродукції, а й традиційно велику увагу надають розвитку соціальної інфраструктури.

    Прикладом цього є благодійна діяльність генерального директора ТОВ  «Мала Токмачка», Сергія Івановича Курмана. Сам він з міста Гуляйполе, але частина сільгоспугідь, на яких господарює, знаходяться на території нашого району, тож йому небайдужа доля Оріхівщини та її мешканців.

     Підприємства очолювані ним допомагають українській армії, зокрема підтримують наших земляків; перераховують кошти до благодійного фонду «Оріхівський край» (заснований аграріями Оріхівщини); ТОВ «Мала Токмачка» взяло на себе всі витрати з фінансування та реалізації капітального ремонту меморіального комплексу загиблим землякам у роки Великої Вітчизняної війни та визволителям Малої Токмачки, котрий відкрито нинішнього вересня; профінансували проведення ремонту двох палат для інвалідів та ветеранів війни в госпітальному відділенні Запорізької обласної клінічної лікарні.

     Нещодавно генеральний директор товариства «Мала Токмачка» закупив медичне обладнання для відділення анестезіології та інтенсивної терапії центральної районної лікарні. Дякуючи йому, тут з’явилися  сухожарова шафа, медичні анестезіологічні пересувні маніпуляційні столи, які вже встановлені у реанімаційному та хірургічному відділеннях, та пульсоксиметр.

     Нове обладнання вже встановлене і працює. В цьому пересвідчилися голова районної ради К.В.Дудніченко, керуючий ТОВ  «Мала Токмачка» О.О.Бородай під час візиту до реанімаційного відділення райлікарні. Про важливість медобладнання, яке з’явилося тут, говорили головний лікар Оріхівської ЦРЛ Н.А.Бєлова, заввідділенням анестезіології та інтенсивної терапії Л.В.Сердюк та його медичний персонал, котрі передали щирі слова вдячності Сергію Івановичу за таку відчутну допомогу та гідно оцінену роботу лікарів.

     С.І.Курман та Бородай О.О. завжди допомагають і нашій школі. За їх підтримки та фінансуванні було проведено реконструкцію внутрішніх туалетів школи з паралельною заміною зовнішніх каналізаційних мереж. Також, вони щорічно допомагають у підготовці школи до нового навчального року та  в  організації навчальної практики на базі ТОВ «Мала Токмачка», підтримують обдарованих учнів школи.

     Детальніше в фотоальбомі "Меморіальний комплекс села Мала Токмачка" та "Урочисте відкриття реконструйованого меморіального комплексу", а токож в новинах нашого сайту "Відкриття реконструйовоного меморіального комплексу".