"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

100-річчя Героїв Крут. Минуле і сьогодення.

     З січня по березень 2018 року згідно Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» та постанови Кабінету Міністрів України №352 від 21.03.2002 «Про затвердження Положення про підготовку і проведення призову громадян України  на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом» (зі змінами) проводиться приписка громадян 2001 року народження до призивних дільниць.  
     Учні школи пройшли ряд необхідних заходів, було зібрано  всі необхідні документи та передано до Оріхівського РВК.
     24 січня учні пройшли заключну медичну комісію і отримали приписні свідоцтва. Вручив їх заступник районного військового комісара капітан Хвостенко. Побажав нашим хлопцям наснаги, мужності і в майбутньому стати справжніми Захисника України - військовими.
     Приписні свідоцтва отримали такі учні школи: Житній Олександр, Іващенко Дмитро, Вакуленко Андрій, Лавренко Роман, Лісняк Станіслав, Попович Сергій, Петрекей Денис. 
     Оголошення результатів приписної компанії відбулося на урочистій лінійці учнів школи 29 січня 2018 року у День 100-річчя бою під Крутами.
     Указ Президента України про «День пам’яті Героїв Крут», який відзначається 29- го січня, був підписаний 15-го січня 2007-го року.
     Переглянути церемонію вшанування памяті Героїв Крут  ви зможете за посиланням 100-річчя бою під Крутами: церемонія вшанування пам'яті Героїв Крут та документальний фільм "Герої України. Крути. Перша Незалежність".