"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

«Зразковий» шкільний історико-краєзнавчий музей

     Якби мене запитали, що таке музей, я б сказав, що це місце, де можна зустрітися з минулим. У музеї зберігається те, що було задовго до нашої появи, те, що залишилося від минулих часів і в наш час має велику історичну та культурну цінність. Тому перед екскурсією в музей виникає відчуття майбутньої зустрічі з чимось незвичайним і особливим .

      Історико-краєзнавчий музей зберігає пам'ять про важливі історичні події, які вплинули на хід світової історії і завдяки яким світ став таким, як він є .

     В нашій  школі  вже більше 30 років активно діє шкільний музей, експозиції якого розповідають про історію села, розвиток закладів освіти у селі Мала Токмачка, бойовий шлях ветеранів війни - наших односельчан, воїнів-визволителів 150 гвардійського протитанкового артилерійського полку, що звільняли наше село від загарбників у вересні 1943 року. Експозиція музею налічує 9 експозиційних розділів, в тому числі одна з експозицій розташована під відкритим небом.

     У 2016 році  історико-краєзнавчому музею школи, за результатами огляду-конкурсу шкільних музеїв, Міністерством освіти і науки України (наказ МОН України від 17.06.2016 року № 689) підтверджено  звання «Зразковий».

      Детальніше про наш шкільний історико-краєзнавчий музей ви можете дізнатись на сторінках нашого сайту в розділі «Шкільний музей».