"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

«А зорі тут тихі»

     Театр та кіно не часті гості нашого села. Але всі діти так обожнюють подивитись фільм або гарну виставу. 6 травня учні 7 класу КЗ «Малотокмачанська ЗОШ І-ІІІ ступенів» мали можливість переглянути виставу «А зорі тут тихі», присвячену Дню Перемоги. Вона відбулася в Оріхівському РБК. Твір, що ліг в основу вистави, вивчається на уроках світової літератури, як тема для позакласного читання.

     Вистава вразила нас чудовою грою акторів та атмосферою. Ми ніби перенислись у воєнні роки. Особливо вражаючими були спецефекти. Вистава примусила нас замислитись про такі речі, як завзятість, духовна сила та патріотизм. Дала нам такі сильні емоційні переживання, що ми взяли близько до серця долю героїв, наче свою власну.

     Ця історія розповідає не про саму війну, а про людей, які, захищаючи свою батьківщину, жертвувалисвоїми долями, своїм життям… Як, наприклад, 5 юних дівчат-зенітниць, всього 5 полеглих з 20 млн. жертв цієї жорстокої війни. Вони не встигли в житті практично нічого… Вони могли б стати дружинами і матерями, але доля вибрала їм інший шлях.

     Серед акторів ми впізнали випускницю нашої школи Наталію Подольську, яка зіграла роль Жені Камелькової.

     По закінченню вистави всі актори отримали від глядачів квіти та бурхливі оплески. Ми  були сповнені вражень і вдячності за хвилини зустрічі з творчістю.