"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Життя школи у канікулярний період

Перший весняний  місяць березень очікують з нетерпінням не тільки дорослі, а і діти, бо розпочнуться, нарешті, весняні канікули.

    В нашій школі вони тривають з 26 березня по 1 квітня, але це зовсім не означає, що школа буде відпочивати, і учні залишаться без уваги і допомоги дорослих.

    Звичайно, в цей період школярі можуть відпочити, прочитати цікаву книгу, поспілкуватися з однолітками, але, бажано, щоб вони провели дозвілля з користю для себе і не почувалися самотніми.

    Під час весняних канікул у школі для учнів було організовано: щоденні навчальні консультації з вчителями - предметниками, індивідуальні заняття по підготовці до ДПА та ЗНО, заняття гуртків, робота в шкільній бібліотеці, заняття дружини юних пожежників (підготовка до участі у районному етапі конкурсу), практичні заняття з гуртківцями «Рівний – рівному» (підготовка відкритого виступу для учнів 1-4 класів до Дня здоров’я). Та найулюбленішим заняттям для учнів була спортивно – оздоровча робота (гра в теніс, баскетбол, шахи, шашки, силова підготовка).

    Педагогічні працівники використали канікулярний період для підвищення своїх професійних якостей: ознайомилися з новим стандартом початкової освіти, нормативними документами, що регламентують порядок закінчення навчального року, проведення ДПА та ЗНО, сучасними підходами до організації освітнього середовища.

    Директор школи та ряд вчителів: вчитель української мови та літератури Рябуха Л.В., вчитель географії Московка С.В., вчитель англійської мови Лісняк Ю.В,  проходять чергові курси підвищення кваліфікації при ЗОІППО.

     Вчитель початкових класів Величко І.М. взяла участь у другій очній сесії підвищення кваліфікації вчителів, які впроваджуватимуть Державний стандарт початкової освіти у 2018/2019 н. р.. Вчитель української мови та літератури Суставова Н.В. була учасником авторського семінару «Рецепти подолання функціональної неграмотності» (творча зустріч з Олександром Авраменком, доцентом Київського університету ім. Грінченка, автором шкільних підручників з української мови та літератури).

     Фоторепортаж ви можете переглянути у фотоальбомі Життя школи у канікулярний період (2018 рік).