"Малотокмачанська гімназія" Малотокмачанської сільської ради

Завершення вивчення курсу «Захист Вітчизни»

     В ці травневі дні учні 11 класу завершили вивчення шкільного курсу «Захист Вітчизни».  19, 20 квітня та 3 травня для юнаків було проведено навчально-польові збори, а для дівчат практичні заняття з надання домедичної допомоги. Майбутні захисники Вітчизни практично відпрацювали навички з тактичної, медичної підготовки, основ військової топографії та основ цивільного захисту. Знання з вогневої підготовки учні закріпили під час виконання стрільб на бригадному полігоні «Близнюки. Дівчата 11 класу пройшли практичну підготовку з основ медичних знань, та надання домедичної допомоги у надзвичайних ситуаціях мирного та воєнного характеру. Заняття проводились на базі школи та Оріхівської центральної районної лікарні.

     Проведені практичні заняття розширили і поглибили знання учнів здобуті протягом вивчення курсу «Захист Вітчизни» у 10 та 11 класі.

     Традиційно 5 травня 2017 року учні 11 класу разом з вчителями предмету «Захист Вітчизни» здійснили  велопробіг до місця бою за визволення села Мала Токмачка від нацистських загарбників, який відбувся у вересні 1943 року. Одинадцятикласники поклали квіти до пам’ятного знака та хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих воїнів.

     Фоторепортаж ви можете переглянути у фотоальбомі: Завершення вивчення курсу «Захист Вітчизни» (2017 рік).